Tarıma verdiği destekle bu alanda önemli bir atılıma imza atan İnegöl Belediyesi, şehirdeki tüm çiftçileri tek bir çatı altında toplamak için bir süre önce İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni kurmuştu. Kooperatifin ilk icraatı olarak depolama sorununa çözüm üretmek adına soğuk hava deposu yapımı için çalışmalar hızla sürüyor. İnegöl'de tarımın potansiyelini arttırmak için yapılan çalışma kapsamında TKDK'nın da 3 buçuk milyon TL hibe desteği sağladığı toplam 7 milyon TL değerindeki soğuk hava deposunun inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

ÖMER BERKSU İNCELEMELERDE BULUNDU

Deydinler Mahallesinde hayata geçirilen projede sona yaklaşılırken, projeye 3 buçuk milyon TL hibe desteğinde bulunan TKDK'nın Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksu bugün soğuk hava deposu inşaatında incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit'in eşlik ettiği Berksu, beklenenden hızlı şekilde yükselen soğuk hava deposu inşaatı ve İnegöl Belediyesi'nin tarıma yönelik faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur? Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur?

İNEGÖL BELEDİYESİ ÇİFTÇİYİ HER ALANDA DESTEKLİYOR

Ömer Berksu, soğuk hava deposu inşaatının bu kadar kısa zamanda problemsiz şekilde sona yaklaşmasının önemli bir başarı olduğuna vurgu yaptı. Berksu, "İnegöl Belediyesi ve Belediye Başkanı Alper Taban'ın bu zor dönemde çiftçinin yanında ve destekçisi olmaları bizleri de mutlu ediyor. Tarımın ana merkezi olan bir şehirde bu yatırımlar üreticimize değer katması anlamında çok önemli. Takip ettiğim kadarıyla İnegöl Belediyesi çiftçilerin yalnızca bu yatırımda değil birçok alanda destekler veriyor. Bu da İnegöl Belediyesini daha güzel noktalara taşıyor" dedi.