GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI YETİŞECEK

YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi

Okul yönetiminin gayretleriyle kurulan atölyenin açılışı yoğun katılımla yapıldı. Okul bünyesi açılan atölyede, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda yaşam becerileri edinmelerine yönelik hizmet verecek.

Açılışta konuşan Okul Müdürü Mahsuni Canbay, "Yaklaşık 2 ay önce tamamen kendi imkanlarımızla başladığımız teknoloji tasarım atölyemizin kurulumunu ve bu süre içerisinde aynı zamanda öğrencilerimize aktif şekilde eğitimlerimizi vermeye başlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gelişen ve sürekli değişen yeni dünya düzeni içerisinde teknolojinin ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu görüyor ve hep beraber mütalaa ediyoruz."

"Okulumuzda bu atölyemizi açarak, gelecekte memleketimize hizmet edecek bilim adamlarını ve mühendislerini yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Çünkü biz biliyoruz ki, bu milletin evlatlarına imkan ve fırsat verilirse yapamayacak ve başaramayacak hiçbir şey yoktur. Atölyemizin kurulmasında emeği geçen öğretmenim Levent Şanlı'ya teşekkür ediyor, atölyemizin okumuza ve devletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Atölyenin yaklaşık 50 bin TL'ye mal olduğunu ifade eden Canbay, "Atölyemizi okulumuzun imkanlarıyla yaptık. 10 tane bilgisayarı Yapı Kredi ve Halk Bankasından aldık. 10 tanesi de kendi imkanlarımızla aldık. Teknik malzemeler ise yaklaşık 25 bin liraya mal oldu. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı destekleme ve yetiştirme kursları adı altında ortaokul öğrencilerine, ilkokul öğrencilerine ise Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla açılan kurs sayesinde eğitimler veriliyor. Bu konuda Halk Eğitim Merkezine de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.