Huzur Mahallesi'nde imamlık yapan Şerif Çelik ile kızı, Umre'den döndükten sonra İnegöl'e gelmeden Ankara'da karantina altına alındı.

İmam ve kızı, Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. İmam ve kızının yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı. 14 gün karantinada kalan ve tedavileri tamamkanan imam ve kızının yapılan testleri negatif çıktı.

Karantinanın sona ermesinin ardından İnegöl'e gelen imam ve kızı evinde dinleniyor.

Bayramda bu ikramlara hayır demekten çekinmeyin Bayramda bu ikramlara hayır demekten çekinmeyin

Umre dönüşü karantinaya alındığını ifade eden Şerif Çelik "Umre görevimizin bitmesine 10 gün kala koronavirüs dolayısı ile bizleri alıp Ankara'ya getirdiler. Bizleri Şehit Özel Harekat KYK yurdunda bizi karantina altına aldılar. Karantinaya alana kadar hiçbir umrecide bir virüs tespit edilmemişti. 10 gün karantinada kaldık yurtta başta devletimiz, sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm kurumlarımız yanımızda oldular. Burada tüm ihtiyaçlarımız karşılandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'mız bizim tüm ihtiyaçlarımızı karşıladı. Sağlık ekipleri devamlı yanımızdaydılar. 10 gün karantinada kaldıktan sonra ben bir rahatsızlık geçirdim. Beni ilk önce devlet hastanesine kaldırdılar. Burada testlerimin yapılmasından sonra Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Test sonuçlarım pozitif çıkmıştı durumum pekiyi değildi. Doktorlarımız hemen tedavilerimize başladı. Kısa sürede ben bu hastalığı atlattım. Hamd olsun 14 gün evde kaldıktan sonra test sonuçlarım negatife döndü. Kızımın da sonuçları pozitifti onunda tedaviden sonra sonuçları negatife döndü. İkimiz de sağlıklı bir şekilde 5 Nisan tarihinde taburcu olarak evimize geldik." dedi.

EVİNDE KARANTİNADA

Durumunun iyi olduğunu kontrol amaçlı evinde 14 günlük karantinada olduğunu belirten Şerif Çelik "Şuan evimizdeyiz, evimizde karantina süremiz devam ediyor. İlaçlarımız var onları kullanıyoruz. Bu hastalığı hep beraber inşallah atlatacağız. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan başta Cumhurbaşkanımız, sağlık ekiplerimiz, Diyanet Yetkililerine Müftülerimize, arayıp hal hatır soran tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

KURALLARA LÜTFEN UYALIM

Devletin koyduğu kurallara lütfen uyalım diyen imam Şerif Çelik "Sizlerden tek ricam devletimizin koymuş olduğu kurallara uyalım. Bu kurallar bizim için, sosyal mesafeyi koruyalım, maskesiz sokaklara çıkmayalım. Başımıza buyruk hareket etmeyelim. Evimizde dahi sosyal mesafeye dikkat edelim. İnşallah hep beraber bu hastalığı atlatacağız. Tüm insanlara tüm Müslümanlara rabbim şifa versin inşallah. En kısa zamanda bu hastalığı Allah def eylesin inşallah." dedi.