Yoğun katılımla gerçekleşen programda konuşan Sosyolog Prof. Dr. Erdinç Yazıcı, "Bizleri var eden bu tarihimizdir. Devletler içinde Türkleri kadim bir devlet haline getiren Osmanlı dalgasıdır. Bu kültürel oluşum Türkleri en kadim millet yaptı. Türkiye Cumhuriyetin başından itibaren büyük zorluklar yaşadı. İmkansızlıklar vardı. Üretim yapamayan bir ülke vardı. Her şeye rağmen cumhuriyetle ayağa kalkışımızı başarılı görmek gerekiyor. İslam ülkelerinin başında Türkiye gelir. Tabi büyük sorumluluklar gerektiriyor. Bugün Türkiye 100 yıl öncesine göre oldukça güçlü bir ülkedir. Bu güçle aynı zamanda büyük sorunlara da yol açabilecek bir durumda. Şuan dışarıya 3 kilo ürün satıyoruz, 1 kilo alabiliyoruz. İleriye dönük sıçramanın tek yolu, teknolojide gelişmek." dedi.

"Son dönemde ülkeyi bölmek istiyorlar." diyen Yazıcı, "15 Temmuz'da bunu gördük, Türkiye'yi kontrol altına almak istediler. FETÖ birilerinin piyonlarıydı. İç savaşı başlatmak istediler. Türkiye maçın ilk 45 dakikasını başarıyla tamamladı. Terör kuşatması sonlandırdı. Ankara'yı bağımsızlaştırmak için halen çalışıyorlar. Önümüzdeki 10 yıl içinde Bölgesel güç olarak, varlığımızı sürdürmek zorundayız. Türkiye son dönemde oyunu bozdu. Gücünü gösterdi." dedi.

Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!

Terör Uzmanı Abdullah Ağar ise, " Her hareketin önemli hedefleri vardır." diyerek, askeri operasyonların nedenlerini açıkladı.