TAMAMEN ÜCRETSİZ

Yücel : "İnegöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz her sene Yaz ve Kış Spor Okullarını yıl boyunca; Masa Tenisi, Kort Tenisi, Okçuluk, Karate, Atletizm, Voleybol, Güreş, Halter ve Jimnastik branşlarında deneyimli, branşlarında uzman antrenörlerimiz eşliğinde gençlerimize ve çocuklarımıza tamamen ücretsiz olarak sunmaktayız.

Ali Koç takıma veda etti! Ali Koç takıma veda etti!

Kış sezonu spor okullarını yoğun katılımlarla bitirdik ve 17 Haziran'da Yaz Spor Okullarını başlatıyoruz. Kayıtlarımız devam ediyor. 3 dönem olarak planladığımız Yaz Spor Okulları 6 Eylül'e kadar devam edecek. 1. Dönem 17 Haziran-10 Temmuz, 2. Dönem 11 Temmuz-7 Ağustos, 3. Dönem ise 8 Ağustos-6 Eylül arasında yapılacaktır. Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğü olarak İnegölde öğrenim çağında bulunan tüm çocuk ve gençlerimizin spor alışkanlığı kazanmalarını ve yaz tatilini dolu dolu spor yaparak geçirmelerini hedefliyoruz.

SPOR DOLU BİR YAŞAMIMIZ OLSUN

Tabi ki hedefimiz tüm öğrencilere spor dolu bir yaşam tarzı kazandırmak.. Bu nedenle bu yıl ki sloganımızı "Spor Yapmayan Çocuk-Genç Kalmasın". Şeklinde belirledik. İnegöl spor kenti. Her branşın anatomik yapısına uygun gencimiz var ve nitekim bu yıl İnegöl olarak okul sporlarında bu potansiyelin başarısını doğru çalışma ve doğru branşlaşma ile görmüş olduk. Kurumumuzda görev yapan antrenörlerimiz hem branşında usta hem de pedagojik anlayışta ahlaklı sporcu yetiştiren arkadaşlarımız. Kurumsal olarak biz de her türlü fiziki ve malzeme desteğini vererek çocuklarımızın yaz tatilini dolu dolu geçirmelerine vesile olacağız. Zaten milli eğitim bakanlığı da sosyal etkinlikler yönetmeliğini değiltirerek öğrenim çağındaki çocuklarımızın spor yapmalarını teşvik etmektedir. Bu önemli bir aşama olmuştur. Spor sadece sportif başarı değildir. Sosyal açıdan baktığımızda spor; özgüveni yüksek bir birey yetiştirir kendine olan güveni arttırır, çocuğun kendini doğru ifade edebilme, stres altında doğru karar verebilme, toplum içinde nasıl davranacağını, bireysel değil toplumsal düşünmeyi teşvik ederek kişiliğini geliştirir, iyi bir yurttaş ve insan olmasına yardımcı olur. Beslenme ve Sağlık açısından baktığımızda ise; kas ve kemik gelişimini olumlu yönde etkiler, düzenli beslenmeyi destekler.

Spor esnasında yüksek enerji harcayan çocuklar, bu enerjiyi geri kazanabilmek için dengeli ve düzenli beslenmek durumundadır. Spor yaparken, vücudun birçok bölgesi koordineli bir şekilde çalıştığından, çocukların beyin gelişimini de desteklenmiş olur. Düzenli olarak spor yapan çocukların bağışıklık sistemi diğer çocuklara göre daha güçlüdür. Bu nedenle, çocukların spor yapması, hastalıklarla daha az karşılaşmalarını sağlar. Bununla birlikte, obezite gibi sağlık sorunları ile de karşılaşma riskleri düşer. Spor yapan çocuklar yapmayanlara göre vücut direnci olarak daha dayanıklıdır ve hasta olma riski daha azdır. Kısacası spor her yönü ile kişiyi bir adım ileri götürür. İnegöldeki tüm anne babalara ve aile bireylerine buradan seslenmek istiyorum. Çocuklarımızı spora teşvik edelim. Spor çocuğun eğitimini olumsuz etkilemez tam aksine başarıyı artır. Lütfen çocuklarımızı spora gönderelim ve her çocuk en az bir spor dalı ile ilgilensin. Bu ona daha başarılı bir birey olması konusunda yardımcı olacaktır. Tekrar buradan çocuklarımızı ve geçlerimizi İnegöl gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonununa davet ediyorum. Facebook sayfamızdan ve broşurlerimizden başvuru şartlarını öğrenip gelmelerini tavsiye ediyorum" dedi