İnegöl'de birçok kez müjde olarak verilen üniversite sözü hayalden öteye geçemedi. Daha önce adı 6 Eylül Üniversitesi olarak belirlenirken hatta açılacak bölümleri bile yayınlanan üniversite için adım atılmadı.

FAKÜLTELER DE AÇILAMADI

2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak İnegöl'de İnegöl Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruldu. İsmi olan ama ne binası nede idari ve eğitim kadrosu olan İnegöl Sağlık Bilimler Fakültesi kağıt üzerinde kaldı.

MUDANYA'NIN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

İnegöl'de üniversite hayal olmaktan öteye gidemezken, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı'ndan onay alan Mudanya Üniversitesi 103 bin metrekare alanda 3 bin 600 öğrenci ile kapılarını açmaya hazırlanıyor. Mühendislik Mimarlık ve Tasarım, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacak olan Mudanya Üniversitesi şehre de taşınacak. Pirinç Han, Yıldırım Darüşşifa, Muradiye'deki Fabrika-ı Hümayun ve Hisar'daki tarihi bir mekan üniversitenin bölümleri olacak. Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl, modern yapısı ve akademisyen kadrosu ile Mudanya Üniversitesi'nin bir dünya üniversitesi haline dönüşeceğini müjdeledi.

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

İNEGÖL'ÜN ÜNİVERSİTE UMUDU

İnegöl'ün yıllardır beklediği İnegöl Üniversitesi konusu yeniden gündeme gelirken; AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından şu açıklamayı yapmıştı; "Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu arz ettim ve desteklerini istedim. Öğretim üyesi kadrosu konusunda bir çekincesi var, ama YÖK'le konuşmamı istedi. Bunun üzerine YÖK Başkanımızla da görüştüm. Olumlu bir bakış var. Üniversite için birçok hayırseverle de görüştüm. Yeni üniversite konusunu Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı'nın da gündemine girdi."

"İnegöl'de İşletme Fakültesi var. Geçen yıl da Sağlık Bilimleri Fakültesi açılması için karar alındı. Ayrıca 8 bölümü olan İnegöl Meslek Yüksek Okulu var. Yeni üniversite için 3 fakülte gerekiyor. Mobilya ve tarımın yanında geleceğin meslekleri olarak yazılımın da bünyesinde yer alacağı Uygulamalı Bilimler Fakültesi planlıyoruz. Böylece üniversite için gerekli olan üçüncü fakültemizin adımını da atmış olacağız. İnşallah İnegöl Üniversitesi'ni kazandıracağız."