ÜNİVERSİTEDEN CEVAP GELDİ

Üniversite yönetimin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullandı;

MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

"Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi programı öğrencilerimizden Fatma Nihan Çamlı 1. sınıf II. yarıyıl dersi olan Temel Tasarım - II dersini 2018 - 2019 Akademik yılı Bahar döneminde almaktadır. Öğrencimiz ilgili dönemin Ara sınav (vize) ve Yarıyıl sonu (final) sınavlarına katılmış ancak ders geçme kriterlerine uygun notları alamayarak yarıyıl sonu (final) sınavlarına göre başarısız olmuştur. Yarıyıl sonu (final) sınavlarına göre başarısız olan öğrencilerimizin bütünleme sınavlarına katılma hakları bulunmaktadır fakat ismi geçen öğrencimiz; 03.07.2019 Çarşamba günü saat 11.30'da yapılan sınava katılmadığı ve sınava katılmadığından dolayı başarısız olduğu tespit edilmiştir."

"Yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarının, Bursa Uludağ Üniversitesi Kredili Lisans ve Önlisans Programları yönetmeliği gereğince Mazeret sınavları yapılmamaktadır. Öğrencimizin ilgili dersten başarısız olma sebebi; Yarıyıl sonu sınavlarına göre ders geçme kriterlerine uymayan not alma, Bütünleme sınavlarına göre sınava katılmamaktır. Öğrencinin kaydının silineceği iddiası ise gerçeği yansıtmamaktadır, öğrencimiz 2016 girişli olup azami öğrencilik hakkı 2020 yılına kadar devam etmekte olup, bu süre zarfında sorumlu olduğu derslerini tamamlayabilir, azami süre sonu sınavlarına katılıp öğrencilik hakkının devamını sağlayabilir ya da mezun olabilir."

"İddia sahiplerinin kamuoyunu yanlış yönlendirmemeleri ve üniversitemizin kurumsal imajını zedelememeleri için öncelikle kurumlarda yer alan birimlerce doğru bilgiye ulaşmaları ve ulaşılan bilgilerin konu ile ilgili yönetmelik aracılığı ile teyit edilmesi gerekmektedir. Her kamu kurumunda olduğu gibi kurumumuzun görev ve işleyişi devletimiz tarafından belirlenen kanun, yasa ve yönetmeliklerle gerçekleştirilmektedir."

İDDİA NEYDİ?

Ulusalda da gündem olan iddiaya göre Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Fatma Nihal Çamlı, çarşamba günü teslim etmesi gereken kukla ödevini perşembe günü götüreceğini zannedince okula gittiğinde hayatının şokunu yaşadı. Ödev sistem üzerinden kabul edilmesi gerektiği için hocalar ödevi teslim alamadı. Çamlı'nın kuklayı teslim etmemesi durumunda kaydı silinecek.