Medine-i Münevvere’de Hacılar için Önemli Duraklar Var

Hac vazifesini Mekke'de tamamlayan milyonlarca hacı, Peygamber Efendimizin kabrinin bulunduğu Medine-i Münevvere'ye akın ediyor. Medine, Mekke’ye kıyasla daha serin ve sakin bir iklim sunuyor. Ancak yaz aylarında sıcaklık 48 dereceyi bulabiliyor. Hacılar, Uhud Şehitliği, Okçular Tepesi, Kuba ve Kıbleteyn Mescitleri gibi tarihi mekanları ziyaret ediyor.

Genc Gazete Medine Cennet Bahcesi Hacilar (4)

Uhud Şehitliği ve Okçular Tepesi'nde Tarihi Anlar

Uhud Şehitliği, Peygamber Efendimizin amcası Hazreti Hamza’nın şehit düştüğü yerdir. Burada, mızrak savrulan kaya hala görülebilmektedir. Okçular Tepesi’nde hacılar, o gün yaşananları rehberlerin anlatımlarıyla hissedebiliyor.

bedir uhud (4)

“Peygamber Efendimizin 'Aşağıda akbabaların cesetlerimizi parçaladığını dahi görseniz burayı terk etmeyin' tembihine rağmen okçuların savaş meydanına inmesiyle Halid bin Velid komutasındaki düşman süvarilerinin Müslüman ordusunu çembere aldığı anlatılıyor.”

Uhud Savaşı’nda Peygamber Efendimizin mübarek dişinin kırıldığı yer de ziyaretçilere gösteriliyor. 2010 yılına kadar ziyaret edilebilen bu yarık, Suudi yetkililer tarafından duvarlarla örülerek kapatılmış durumda.

MEDİNE 2

Kuba ve Kıbleteyn Mescitleri

Kuba Mescidi, Peygamber Efendimizin Medine'ye geldiğinde ilk karşılama yeri ve ilk inşa edilen camidir. 4 yıldır devam eden düzenleme çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Ancak otobüs park alanının halen toz toprak içerisinde olması dikkat çekmektedir.

“Kuba Mescidi'nde namaz kılmak umre yapmak gibidir” hadisi, ziyaretçilerin bu mekana olan ilgisini arttırmaktadır.

Kıbleteyn Mescidi ise Peygamber Efendimizin, kıyamda iken istikametlerini Kudüs’ten Kabe’ye çevirdiği mescit olarak bilinir. Bu mescidin boyanması ve çevre düzenlemesi bitirilmek üzeredir.

Genç Gazete Yemin Edilen 10 Gece Mübarek Geceler Kandil Cami Kabe Medine (12)

Hendek Harbi ve Yedi Mescitler

Medine-i Münevvere’de hacılar, Hendek Harbi'nin yapıldığı alanı ve yedi mescitleri de ziyaret etmektedir. Duygu dolu anların yaşandığı bu ziyaretler genellikle 3 gün olarak planlanmaktadır.

bedir uhud (3)

Kaynak: Haber Merkezi