Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, hafta sonu ülkemizde hava durumu, bir yanda kış şartlarının hüküm süreceği doğu bölgeleriyle, diğer yanda bahar havasının yaşanacağı batı bölgeleri arasında büyük bir kontrast oluşturacak. Kuzey kesimler parçalı ve çok bulutlu, yer yer yağışlı geçerken, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bölgesel Hava Durumu Tahminleri

Marmara Bölgesi

Marmara'nın parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışın beklendiği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis görülebilir.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayları bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi parçalı ve az bulutlu geçecek, iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis hadisesi görülebilir.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlı olacak. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Samsun çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. İç kesimlerde pus ve sis ile beraber buzlanma ve don olayı bekleniyor. Çığ tehlikesine dikkat!

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu parçalı ve az bulutlu olacak. Bölge genelinde pus ve sis ile beraber buzlanma ve don olayı bekleniyor. Dağlık kesimlerde çığ tehlikesi bulunuyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis ile beraber buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü: "Hava sıcaklıklarının Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir."

Editör: Fırat Çelik