İnegöl Halil İnalcık Lisesi'nden, Dünya E-Atık Günü'nde Farkındalık  semineri

İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, Çevre koruma ve Sıfır Atık kulübü, kulüp öğretmenleri Pınar Yıldız ve Ceyda Nil rehberliğinde, Dünya Elektronik Atık Günü vesilesiyle, öğrencilerine çevre bilinci kazandırmak adına önemli bir seminer düzenledi.

Halil İnalcık Çevre koruma ve sıfır atık kulübü, Bu seminerle, genç neslin elektronik atıklar konusundaki farkındalığını arttırmayı hedefledi.

halil inalcik okul (4)

Çevre Mühendisi Osman Özcan'dan Değerli Bilgiler

Okulun aynı zamanda velisi olan Çevre Mühendisi Osman Özcan, okulun konferans salonunda bu özel günde öğrencilere sıfır atık ve çevreyi koruma üzerine bilgiler sundu.

halil inalcik okul (3)

Elektronik Atıkların Önemi

“Dünya Elektronik Atık Günü, her yıl 14 Ekim tarihinde kutlanmaktadır. Kullanım ömrünü tamamlayan, elektrikle çalışan veya elektronik devre içeren tüm cihazlar, elektronik atık olarak nitelendirilmektedir. Ev ve iş yerlerinde kullanılan her türlü elektronik alet, e-atık kapsamında değerlendirilmektedir.”

halil inalcik okul (1)

Nasıl ve Neden Geri Dönüştürülmeli?

“Elektronik atıklar uygun bir şekilde geri dönüştürülmediği taktirde, içerdiği zararlı kimyasallar nedeniyle toprak, su ve havadaki canlı yaşamı tehlikeye atmaktadır. Bu sebeple geri dönüşüm işlemi, yalnızca resmi otoriteler tarafından izin verilen lisanslı geri dönüşüm tesisleri tarafından yapılmaktadır.”

halil inalcik okul (2)

Seminer sonunda Okul müdürü Cavit Yakşi, Çevre Mühendisi Osman Özcan’a, Çevre koruma ve Sıfır Atık Kulübü rehber öğretmenleri Pınar Yıldız ve Ceyda Nil’e teşekkür ederek, öğrencilerin tüm atıklar konusunda bilinçli olmalarını hatırlattı.

halil inalcik okul (1)-1

Editör: AYHAN BAYRAKTAR