Hastane koridorlarından yükselen çığlık ve yumrukların gölgesinde, bir doktorun maruz kaldığı şiddet olayı Okmeydanı Şehir Hastanesi'nde tansiyonu yükseltti. Peki, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son adresi Okmeydanı'nda neler yaşandı?

Hastane Doktor Saldiri (5)

Olay dün saat 01.00 sıralarında Şişli Kaptanpaşa Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, yeşil alanda görevli asistan doktor Mertcan Y., hasta yakınları tarafından tekme ve yumruklu saldırıya uğradı. 

Hastane Doktor Saldiri (4)

Gece Yarısı Hastane Koridorlarında Korkunç Saldırı

"Doktorun saçıma dokunup başımda beklediğini gördüm"
Kardeşleri tarafından hastaneye getirilen Betül Ş.‘nin (24) verdiği ifadede, “Diş ağrısı için fazla ağrı kesici aldığımdan dolayı ağabeyim Burak ve kardeşim Muhammet Eren ile birlikte hastaneye geldim. Doktor Mertcan ile daha önce hastaneye gittiğimde tanıştık ve kendisini sosyal medya hesabımdan ekledim. 4-5 gün sohbet ettik. Hastaneye gittiğimde Mertcan’ı gördüm. Tedavin bitince tekrar eve gittim ancak evde ateşlendim. Tekrar geri hastaneye geldim ve tekrar yeşil alanda serum takıldı. Bu yüzden uyuduğum esnada birinin saçıma dokunduğunu ve gözümü açtığında doktor Mertcan’ın saçıma dokunup başımda beklediğini gördüm. O sorada ağabeyim Burak ile doktor Mertcan arasında sözlü tartışma yaşandı. Dışarıya çıktığımda ağabeyimi ve kardeşimi polis noktasına götürdüklerini öğrendim” dediği öğrenildi.

Asistan doktor Mertcan Y., iddialara göre hastanın yakınları tarafından acımasızca dövüldü. 

Hastane Doktor Saldiri (3)

Karışıklığın Ortasında Güvenlik Müdahalesi

Şişli polisi, doktora yumruk atan iki şahsı gözaltına alarak hızlı bir müdahalede bulundu. Olay yerine sevk edilen ekipler, saldırganları derhal polis noktasına götürdü. Kameralara yansıyan dehşet verici görüntüler, hastanede güvenlik ve emniyetin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Hastane Doktor Saldiri (2)

M.E.Ş. (17) ve Burak Ş.yi (27) gözaltına aldı.

Gözaltına alınan iki şahıstan biri tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu arada, olayın mağduru doktorun yüzündeki kırıklar nedeniyle tedavi altına alındığı bildirildi.

Hastane Doktor Saldiri (1)