Dünya

Hayat devam ediyor, İsrail de çocuk kadın demeden öldürmeye devam ediyor

Katil İsrail'in, Gazze Şeridi'nde Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda en az 33 kişinin hayatını kaybettiği ve 85 kişinin yaralandığı açıklandı.

Loading...

Abone Ol

İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu 33 Filistinli hayatını kaybetti, 85 kişi ise yaralandı.

Saldırılarda 21'i kadın ve çocuk olmak üzere en az 33 Filistinli şehit oldu.

Saldırının özellikle kadın ve çocukları hedef aldığı bildirildi. Yaralıların bazıları ağır durumda olup, ölü sayısının daha da artabileceği endişesi dile getirildi.

İsrail öldürmeye devam ediyor

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 378 gündür devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, son 24 saatte gerçekleşen dört saldırıda 62 Filistinli hayatını kaybetti, 300 kişi ise yaralandı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği operasyonlarda toplamda 42 bin 500 Filistinli öldü, 99 bin 546 kişi ise yaralandı.

Enkaz altında kurtarma çalışmaları sürüyor

Saldırıların ardından enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için yoğun çabalar devam ediyor. Uzmanlar, yıkıntılar altında kalanların bulunması ve sağlık hizmetlerine ulaşmasının zor olduğunu belirtiyor. 

Uluslararası tepkiler ve çağrılar

"İsrail’in bu tür saldırıları uluslararası hukuka açıkça aykırıdır. Filistin halkının acil yardım ve korunma hakkı vardır." - Birleşmiş Milletler yetkilisi

Uluslararası toplum, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak, acil duruma müdahale edilmesi çağrısında bulunuyor. Birleşmiş Milletler ve çeşitli insan hakları örgütleri, sivillerin korunması ve insani yardımın kesintisiz olarak ulaştırılması için baskı yapıyor.

Katil İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının artması, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor. Uluslararası toplumun bu konuda acil adımlar atması beklenirken, taraflar arasındaki çatışmanın sona erdirilmesi için diplomatik çabaların artırılması gerektiği vurgulanıyor.