Tıbbi onkoloji uzmanları, meme kanserinin son yıllarda artış gösteren tehlikeli seyrini ve tedavi yöntemlerini masaya yatırdı. Prof. Dr. Muhammet Ali Kaplan'ın açıklamalarıyla, hastalık hakkındaki son veriler ve tedavi yöntemlerindeki yeni yaklaşımlar hakkında bilgiler edinildi.

meme kanseri (1)

Meme Kanseri Riskindeki Değişim

Risk Oranlarında Gözlemlenen Artış

Memorial Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Ali Kaplan, meme kanserinin yükselen tehlikesine dikkat çekerek,

"Meme kanserinin eskiden her 12 kadından 1’inde görüldüğü, artık her 8 kadından 1’inde yani yüzde 12,5 civarında bir etkilenme oranı oluyor"

dedi. Ayrıca 80 yaşına kadar bir kadının meme kanserine yakalanma ihtimalinin yüzde 12 olduğunu vurguladı.

meme kanseri (3)

Erken Teşhisin Önemi ve Tavsiyeler

Prof. Dr. Kaplan, erken tanı sayesinde hastaların bu kanserden tamamen kurtulma şansının olduğunu belirtti ve bütün kadınların düzenli olarak mamografi taraması yaptırmalarının önemini vurguladı.

meme kanseri (2)

Yeni Nesil Tedavilerle Başarı Oranı Artıyor

Akıllı İlaçlar ve Hedef Tedaviler

Prof. Dr. Kaplan, meme kanseri tedavisinde geleneksel kemoterapinin yanı sıra akıllı ilaçlar, hedef tedaviler ve immünoterapilerin etkinliğinden bahsederek,

"Artık akıllı ilaçlar, hedef tedaviler, immünoterapiler gibi tedavilerin kemoterapilere eklenmesi ile tedavi başarı oranlarını çok ciddi boyutlara taşıdığını"

söyledi.

Son yıllarda meme kanseri tedavisinde kemoterapilerin yavaş yavaş geride bırakıldığına da değinen Dr. Kaplan, yeni tedavilerin etkisinin yüksek olduğunu ifade etti.

Not: Bu haber, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Diyarbakır'da gerçekleştirilen bir toplantıda elde edilen bilgiler ışığında hazırlanmıştır.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR