Kocaeli Kitap Fuarı’nda düzenlenen söyleşide konuşan ünlü Psikolog Dr. Acar Baltaş, hayata karşı tutumun insanların kaderini belirlediğini söyledi.

Baltaş, iyimserliğin her zaman olumlu sonuçlar getirmediğini belirterek, bir miktar kaygının hayatı uzattığını ifade etti. Olumlu bir tutumun önemine dikkat çeken Baltaş, zor durumlarda sahip olduklarımıza odaklanmamız gerektiğini vurguladı.

Genc Gazete Her Şeyi Kafaya Takmayın Bir Miktar Kaygı (1)

Hayata karşı tutumumuz bizi belirliyor

Psikolog Dr. Acar Baltaş, Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki konuşmasında, insanların hayat karşısındaki tutumlarının yaşamlarını nasıl etkilediğini açıkladı. “İyimser olmak zannedildiği kadar iyi bir şey değil. Hayata olumlu bir tutumla yaklaşmak önemli, ancak bu, gerçeklerden kaçmak anlamına gelmemeli. Bir miktar kaygı hayatı uzatır ve bu dengeyi bulmak kritik” dedi.

Genc Gazete Her Şeyi Kafaya Takmayın Bir Miktar Kaygı (2)

Kaygı, hayatı olumlu yönde etkiliyor

Baltaş, hayatta her zaman iyimser olmanın gerçekçi olmadığını belirtti ve biraz kaygının insanları daha dinamik ve dikkatli yaparak hayatlarını uzatabileceğini ifade etti. “En olumsuz durumda bile 'Şu anda iyi olan ne?' sorusunu sormak ve sahip olduklarımıza odaklanmak hayatımızı olumlu yönde etkiler” şeklinde konuştu.

Genc Gazete Her Şeyi Kafaya Takmayın Bir Miktar Kaygı (4)

Güvenin riskleri ve kazançları

Baltaş, insanların hayal kırıklıkları ve güven üzerine de önemli bilgiler paylaştı. “İnsanlara güvenirseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz, ancak güvenmezseniz sürekli diken üstünde yaşarsınız” diyen Baltaş, güvenin hem özel hayatta hem iş hayatında ilişkileri hızlandırdığına dikkat çekti. Güvensizliğin ise kontrol arayışını doğurarak stresi artırdığını belirtti.

“Enerjimizi değiştiremeyeceğimiz olmuş olana değil, değiştirebileceğimiz olacak olana yönlendirmemiz lazım.”

İç güzellik, gerçek güzellik

Kitap fuarının bir diğer konuğu olan oyuncu ve yazar Aydan Şener de “Kadına Dair” adlı kitabıyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Şener, iç güzelliğin insanın dış görünüşüne yansıdığını belirterek, "Güzellik, iyi kalpli olmaktan geçiyor. Pozitif olmak ve zarafeti yansıtmak gerçek güzelliği oluşturur" dedi.

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA