Ramazan ayının gelmesi ile birlikte birçok kişi tarafından araştırılan konular arasında en lezzetli hurma çeşitleri yer alır. Hurma lezzeti ile dikkat çeken meyveler arasında yer alır. Özellikle Ramazan aylarında orucun açılması için birçok kişi tarafından tercih edilir. Ayrıca umre, hac ziyareti gibi durumlarda da getirilen yiyecekler arasında bulunur. Hurma toplam 99 farklı çeşidi ile dikkat çeken bir yiyecektir. Tüm türlerine ulaşılması oldukça zordur. Kuru meyve sevenler İçin oldukça lezzetli bir meyvedir. Lezzetiyle dikkat çeken hurma çeşitleri arasında:

  • Kudüs hurması 
  • İran hurması 
  • Medine hurması 
  • Bağdat hurması 
  • Benli hurması 
  • Şelebi hurması 
  • Trabzon hurması 
  • Tunus hurması

Gibi çeşitli hurmalar yer alır. Oldukça sağlıklı olan bu hurmalar diyet beslenmelerinde de sıklıkla tüketilen meyveler arasında yer alır. Oldukça faydalı olan hurmaların sağlamış olduğu birçok avantajda bulunur. Bu nedenle Ramazan aylarında da sıklıkla tüketilen meyveler arasında yer alır.

 Lezzetli Hurma Çeşitlerinin Faydaları

Lezzetleri ile dikkat çeken hurmaların sağlamış olduğu birçok fayda bulunur. Hurma insan sağlığı açısından da önemli olan besinler arasında bulunur. Genel olarak kan şekerini düzenleme ve dengeleme gibi önemli bir özelliği mevcuttur. Ayrıca hurmanın uzun süre tok tutma özelliği de bulunur. Bu da Ramazan aylarında daha fazla tercih edilmesini sağlayan önemli bir faktördür. Hurmalar sayesinde midenin uzun süre açlığa dayanabilmesi mümkün olur. Kan değerlerine zarar vermeden tüketilebilen bu meyve faydaları ile dikkat çeker. Hurma diyet listelerinin de vazgeçilmez meyveleri arasında yer alır. Özellikle kilo vermek isteyen kişiler tarafından en çok tercih edilen meyveler arasında yer alır. Hurmalar farklı çeşitlerde üretildiği için her hurmanın farklı kalori oranları da bulunur. Çeşitli türlere göre farklı kalori değerleri sunan hurmalar mevcuttur. Diyet yapıldığında ise hurma çeşitleri arasında bulunan yaş hurmaların tercih edilmesi oldukça önemlidir. Kuru hurmalar ve yaş hurmalar en çok tercih edilen meyve seçenekleri arasında yer alır. Yaş hurmalar kuru hurmalara göre daha az kalorisi ile dikkat çeker. Ayrıca su oranı yüksek olan meyveler arasında yer alır.

Editör: Fırat Çelik