TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesinde, saat 15.30 sıralarında, kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: TUSAŞ yerleşkesine yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum
  • Ekonomiyle ilgili bakanlar TUSAŞ Kahramankazan yerleşkesine terör saldırısını lanetledi
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: TUSAŞ yerleşkesine yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum
  • RTÜK, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısı sonrasında mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alındığını bildirdi
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "TUSAŞ Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var." açıklamasını yaptı.

Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yanı sıra AFAD ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan bir yaralının ambulans helikopterle Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi.

Yerleşke etrafında geniş güvenlik önlemi alındı.

Saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Kaynak: AA