Ancak, bazı ilişkiler sağlıklı bir biçimde devam ederken, bazı ilişkilerde kısa sürede yaşamını yitirir. Bu durumların birçok nedeni olabilir. En yaygın sebeplerden biri, ilişkide yapılan hatalardır. Bu hatalar yüzünden ilişkiler çabucak biter. Bu nedenle ilişkilerde yapılan hataları bu makalemizde ele alacağız.

İletişim Eksikliği

En yayın olan hatalardan biri de iletişim eksikliğidir. İlişkilerde, doğru ve açık bir şekilde iletişim oldukça önemlidir. İlişkide yer alan kişilerin duygularını açık bir biçimde ifade etmesi, karşısındakinin ne hissettiğini anlaması ve çözmesi gereklidir. İletişim eksikliği, birçok soruna yol açabilir ve ilişki sorunlarını kaosa çevirebilir.

Eleştirme ve Aşağılama

Kendini sürekli olarak eleştirme ve aşağılama gibi sebepler en yaygın hatalar olarak karşımıza çıkmaktadır. İlişkide yer alan bireylerin birbirini kendine olan güvensizliğini ve sürekli kendisini eleştirme ve aşağılama davranışlarını sergilemesi, hem ilişkiyi parçalar hem de karşıdaki kişinin kendisine olan saygısını sıfıra indirir. Bu nedenle, kendine olan güveni ve saygıyı artırmak için kişisel gelişim çalışmalarına önem verilmesini tavsiye ediyorum…

Sadakatin Önemi

İlişkilerde sadakat konusu oldukça önem arz etmektedir. İlişki içerisinde yer alan kişilerin birbirlerine olan sadakatleri, ilişkini ömrünü oldukça uzatır. Sadakatsizlik, güven duygusunu yok eder. Ve ilişki içerisinde sürekli güven problemleri karşımıza çıkar ve ilişkiyi zedeler, parçalar, bunun için sadakat bir ilişkide oldukça önemlidir.

İlişkide Zaman Yönetimi

İlişkilerde zaman yönetimi de çok önemli bir husustur. İlişkide yer alan bireylerin birbirlerine zaman ayırması, ortak zaman geçirmesi, bireylerin birbirlerini daha iyi tanımasına yardımcı olur. Eğer bir ilişkiye zaman ayırılmazsa bireyler birbirlerini ihmal edebilir ve ilişkiler çok kısa sürede sona erebilir. Bu açıdan bireyler sağlıklı bir ilişki için zaman yönetimine çok dikkat etmelidir.

Editör: Fırat Çelik