Tarih 20 Ekim 2005. O tarihte yapılan açıklamaya göreİ İlk kongre 17 Aralık tarihinden itibaren Bursa’nın 3 beldesinde başlayacak. Bu beldeler arasında Yenice ve Alanyurt var. Beldelerdeki seçimin tamamlanmasının ardından İnegöllü AK Partililer yeni başkanını seçecektir.

O Tarihte İnegöl’ün Beldeleri Vardır

İşte arşivden haberimizin devamı: 

     Alınan bilgilere göre AK Parti Genel Merkezi geçtiğimiz hafta içinde tüm il başkanlarına kongre genelgesi gönderdi. Açıklanan takvime göre 1 Aralık 2005 tarihi itibariyle AK Parti, kongreler için tam anlamıyla düğmeye bastı. Genelgeye göre 10 Aralık tarihinde beldelerin kongre ilanları yayınlanmaya başlanacak. 17 Aralık’ta ise beldelerin kongreleri başlayacak ve 31 Aralık tarihine kadar tamamlanacak.

      AK Parti ilk 3 kongreyi İnegöl’e bağlı Yenice ve Alanyurt beldesi ile Mustafa Kemal Paşa’nın Yalçıntaş beldelerinde gerçekleştirecek.Yani Bursa’ya bağlı ilçelerin en kalabalık beldelerinde.

      YSK’nın, yeni çıkan Büyükşehir Belediyeleri Kanununa istinaden  verilen karar gereği İnegöl’de ilk seçimler bu 2 beldede yapılacak. Diğer beldelerin nüfusu 5 binin altında olması ve köy statüsüne alınmaları nedeniyle teşkilatlanma yasağı olduğundan kongre yapılmayacak. Bu beldelere yeni ilçe yönetimi atama yapacak.

     Ancak ilçelerde ve illerde ne zaman kongre yapılacağına yönelik bir bilgiye ise ulaşılamadı. İlçelerde seçimlerin Ocak ayının son haftalarında, illerde ise Şubat-Mart aylarında tamamlanması bekleniyor.

inegol ak parti mazi (1)

ALICI, TEKRAR ADAY OLMAYACAK

    AK Parti ilçe teşkilatının kongre tarihinin açıklanmasının ardından İnegöl AKP’de önemli bir hareketlilik başlayacak. Edinilen bilgilere göre İlçe Başkanı Burhan Alıcı yeniden başkanlığa adaylığını koymayacak.

     Seçim tarihine kadar bir sürpriz yaşanmaz ise Burhan Alıcı’nın ilçe başkanlığı dönemi sona erecek. İlçe başkanlığı için adı geçen isimler ise şimdiden kulislerde konuşulmaya başlandı. İlçe Başkanlığı için ismi geçenler ise Berat Ertopuz, İsmail Tarık Şimşek, Avni Bilgiç ve İbrahim Fergana

inegol ak parti mazi (2)

BELDELERDE DEVAM

      Bu arada ilk seçimlerin yapılacağı Alanyurt ve Yenice beldesinde ise belde başkanlarının tekrar adaylıklarını açıklamaları bekleniyor. En son yapılan Mahalli İdare seçimleri öncesinde Belediye Meclis Üyeliği adaylığını açıklayan Hüseyin Dikkat başkanlıktan istifa etmesinin ardından göreve İlhan Emirli getirilmişti.

Alanyurt beldesinde ise belde başkanı olan Gıyasettin Aydın’ın Belediye Başkan aday adaylığını açıklaması üzerine istifasının ardından görevi bir süre Ahmet Tüzcü yürütmüştü. Ancak Ak Parti yönetimi seçimlerde büyük hayal kırıklığına uğradığı Alanyurt’ta güçlenmek için partinin başına Adil Kansu’yu getirdi. Bu iki ismin yeniden aday olmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

ARŞİVDEN HABER 20 EKİM 2005

Editör: AYHAN BAYRAKTAR