ÇİTLİ KÖYÜNDE YENİ MADEN SUYU KAYNAĞI BULUNDU

İnegöl Kurşunlu Beldesi Batmaca mevkiinde maden kaynakları için yapılan çalışmalar sürerken, Çitli köyünde geçtiğimiz ay başlatılan sondaj çalışmalarında aranan maden suyu yatağına ulaşıldı.

Yer altından çıkarılan maden suyunun günlük 70-90 ton arası kapasiteye sahip olduğu bildirildi.

Genç Gazete Çitli Maden Suyu (2)

Tarihi tesisi ayağa kaldırmak için umut doğdu

40 yıl önce kurulan ve 15 yıldır atıl durumda olan köydeki küçük tesisi yeniden işler hale getirmek için  İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş, eski tesisin 50 metre yukarısındaki eski mesire yerinde sondaj çalışmaları başlattı. Yaklaşık bir ay süren çalışmalar sonunda  maden suyu yatağına ulaşıldı.

Sondaj çalışmalarını yapan firmanın sahibi Hasan Ünlüarslan, konuya ilişkin olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, Çitli maden suyunun mazisinin asırlar öncesine dayandığını söyledi.

Çitli Maden Suyu

 Kaymakam Bektaş özel ilgi gösteriyor

 Kaymakam Erdoğan Bektaş’ın maden suyu kaynağı ile çok ilgilendiğini ve ısrarcı olduğunu dile getiren Ünlüarslan “bu ısrarcı çalışmalar sonucu çok büyük maden suyu kaynağı bulduk.Yapılan analizde  kırk yıl öncesinin maden suyu ile aynı ölçülerde bir su, yani Çitli maden suyunun evsafına sahip, hafif içilebilir bir su.

Avrupalıların en çok  tercih ettiği bir maden suyu. Ölçümlerimize göre günlük 70 ile 90 ton kapasiteli kapasitesi var. Ulusal bir tesis için yeterli olmayabilir ancak, bölgesel çalışacak bir tesis için ideal bir maden suyu yatağı.

Kaymakamımızın buradaki düşüncesi, İl Özel İdare Müdürlüğü’ne ait 32 dönümlük bu alanı  ihale edip, bir tesis kurmak. Burada kurulacak olan tesis ile  bir çok insana da ekmek kapısı açılabilir” diye konuştu.

İnegöl’de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı İnegöl’de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

çitli copy (2)

Arşivden haber: 06 Mayıs 2006. Kaç haber çıktı böyle. Kaç umut paylaşıldı. Ancak Tarihi Çitli Maden suyu ile ilgili verilen hiç bir söz tutulmadı. Bu tarihi alan yine kaderine terk edildi. Çitli Maden suyu son kalan kalıntıları ve incecik akan suyu ile harap ve bitap halde can çekişiyor.

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Kaynak: Genç Gazete arşiv