İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, İnegöl Sivil Toplum Platformu olarak Gazze’de yaşanan katliama sessiz kalmamak adına ‘İnegöl Gazze için Yürüyor’ etkinliği adı altında yürüyüş gerçekleştireceklerini ifade etti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Köseoğlu, “İnegöl Sivil Toplum Platformu olarak ‘İnegöl Gazze için yürüyor’ etkinliği ile yürüyüş gerçekleştireceğiz. Çocuk katillerine karşısında durmak ve Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmak adına tertip edeceğimiz bu yürüyüşe tüm İnegöl ilçe halkını davet ediyoruz” dedi.

Otomobil ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada Otomobil ile motosikletin çarpıştığı kaza kamerada

İnegöl Sivil Toplum Platformu tarafından, katil İsrail’in Gazzeli Müslümanlara karşı yürüttüğü soykırıma sessiz kalmamak adına farkındalık oluşturmak için yürüyüş gerçekleştirecek.

21 Nisan Pazar Günü gerçekleştirilecek yürüyüş, saat 17.00 itibari ile başlayacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, katliamın başladığı günden bugüne toplam 34 bin Gazzeli Müslüman’ın şehit olduğunu ifade etti.

Konuşmalarını sürdüren Köseoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 194 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 56 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 89 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 34 bine, yaralı sayısının da yaklaşık 77 bine yükseldiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca enkaz altında ve yol kenarlarında halen ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.
İsrail ordusu son 24 saatte Gazze'de en az 40 noktaya saldırı düzenledi.

Gazze'deki sağlık kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Megazi Mülteci Kampı'nda bir çocuk parkına düzenlediği saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 10 kişinin daha yaşamını yitirdiğini bildirmişti. 

Değerli Müslüman kardeşlerim, bu alçak Siyonist kafiri zulmüne devam ediyor. Bizlerin bu zulme rıza göstermesi de ayrıca bir zulümdür. Bu nedenle de bizlerde elimizden geldiğince bu zulme karşı durmak için İnegöl Sivil Toplum Platformu olarak ‘İnegöl Gazze için yürüyor’ etkinliği ile yürüyüş gerçekleştireceğiz.

Çocuk katillerine karşısında durmak ve Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmak adına tertip edeceğimiz bu yürüyüşe tüm İnegöl ilçe halkını davet ediyoruz”

Kaynak: Haber Merkezi