İnegöl

İnegöl İl Olacak mı? MHP İnegöl İlçe Başkanı Uğur Bayram "100 il 1000 ilçe" Projesini Anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Uğur Bayram, İnegöl'ün il olma süreciyle ilgili süreci basın mensuplarına anlattı.

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Uğur Bayram, İnegöl'ün il olma süreciyle ilgili süreci basın mensuplarına anlattı. Bayram, MHP'nin "100 il 1000 ilçe" projesi kapsamında İnegöl'ün de yer almasını istediklerini belirtti.

Bayram, parti yönetimiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Projenin MHP tarafından geliştirildiğini ve hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bayram, şu ifadelere yer verdi:

"Genel Sekreterimiz Sayın İsmet Büyük Ataman ile İnegöl'ün il olmasıyla ilgili bir görüşme gerçekleştirdik. Bu projeyi ilk söyleyen biziz. Biz, bu proje hayata geçsin istiyoruz. Genel Sekreterimiz Sayın İsmet Büyük Ataman bu konuda her zaman yanımızda oldu; 14 Mayıs seçimlerinde İnegöl'ün il olmasını ilk kendisi önerdi. Ancak bu, sıradan bir kanun değil. Milliyetçi Hareket Partisi olarak İnegöl'ün kesin olarak il olacağını söylemiyoruz, Türkiye'nin anayasal çerçevede '100 il 1000 ilçe' olarak yeniden şekil alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu 100 ilin içinde İnegöl'ün de yer almasını istiyoruz. 

Yeni Anayasada İnegöl'ün Yeri

Uğur Bayram, projenin yalnızca İnegöl ile sınırlı olmadığını, Türkiye genelinde bir dönüşümü amaçladığını belirtti. Bayram, projenin İnegöl'ün potansiyelini daha iyi değerlendirmesine olanak tanıyacağını ve şehrin hak ettiği yatırımları alabilmesini sağlayacağını vurguladı.