İnegöl

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan Kimdir?

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan'ın kariyer yolculuğu, eğitim hayatı ve aldığı ödüller hakkında detaylı bilgiyi bu haberimizde bulabilirsiniz.

Abone Ol

Başarı Dolu Bir Kariyer: İnegöl Kaymakamı Eren Arslan 

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, 1 Ocak 1976 tarihinde Artvin'in Şavşat ilçesinde doğdu.

Eğitim hayatında gösterdiği üstün başarılar ile dikkat çeken Arslan, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1998 yılında birincilikle mezun oldu.

Kaymakamlık mesleğine Artvin Kaymakam Adayı olarak adım atan Arslan, bu süreçte çeşitli staj ve eğitim programlarını başarıyla tamamladı.

Kaymakamlıkta İlk Staj ve Yurt Dışı Eğitim

İlk stajını Hopa'da tamamladıktan sonra Mülkiye teftiş stajını başarıyla bitiren Arslan, Milli Güvenlik Kurulu'nca düzenlenen Kamu Diploması Kursunu takip etti.

4 Haziran-28 Eylül tarihleri arasında ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu'nca düzenlenen dil kursunu tamamladıktan sonra, altı ay Adana, Aladağ'da ve yedi ay Eskişehir, Mihalgazi'de Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

11 Kasım 2002 tarihinden itibaren dokuz ay süreyle İngiltere Leicester Üniversitesi'nde eğitim aldı.

Farklı İlçelerde Önemli Görevler

Arslan, kariyerine Konya-Yunak Kaymakam vekili olarak devam etti.

88. dönem Kaymakamlık kursunu ikinci olarak bitirerek Bilecik, Pazaryeri İlçesi'nde 17 Mart 2004 tarihinde göreve başladı.

25 Ekim 2005 tarihinde Olur ilçesine atandı ve 29 Eylül 2007 tarihinde Kilis Vali Yardımcılığı'na atandı.

Dört yıl Kilis Vali Yardımcılığı, bir yıl Karabük Eskipazar Kaymakamlığı yaptı.

6 Ağustos 2012 tarihinde Of Kaymakamlığına atandı ve 2016 - 2021 yılları arasında Muğla – Milas Kaymakamı olarak görev yaptı.

İnegöl Kaymakamlığı 

Arslan, 2021 yılında İnegöl Kaymakamı olarak atandı ve halen bu görevde bulunmaktadır.

Aynı zamanda İnegöl Mobilya Ağaçişleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapmaktadır.

Akademik Başarılar ve Yüksek Lisans

Eren Arslan, 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden okul birincisi olarak lisans derecesi aldı.

2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yaptı.

Ayrıca Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Adalet Bölümü'nde lisans eğitimlerini tamamladı.

Aynı zamanda Kilis 7 Aralık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümünde yüksek lisansını yaptı.

2015- Lisans- Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler

2016- Ön Lisans- Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü

2022 yılında Anadolu Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümünden mezun oldu.

“Arslan, bugüne kadar 4 adet takdirname, 6 adet başarı belgesi, 2 adet üstün başarı belgesi, Ticaret Bakanlığından Takdir Belgesi ve Trabzon Valiliği tarafından maaş ödülü ile ödüllendirilmiştir.”

Mesleki Deneyimler ve Başarılar

2000-2001 yılları arasında Artvin Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Arslan, Adana - Aladağ, Eskişehir – Mihalgazi, Konya – Yunak Kaymakam Vekili olarak çalıştı.

2004-2005 yılları arasında Bilecik - Pazaryeri Kaymakamı, 2005-2007 yılları arasında Erzurum - Olur Kaymakamı olarak görev yaptı.

2007-2011 yılları arasında Kilis Vali Yardımcılığı ve Öncüpınar Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği görevlerinde bulundu.

2011-2012 yılları arasında Karabük Eskipazar Kaymakamı olarak görev yaptıktan sonra 2012-2016 yılları arasında Trabzon – Of Kaymakamı olarak görev yaptı.

2016-2021 yılları arasında Muğla – Milas Kaymakamı olarak görev yapan Arslan, Milas – Bodrum Havalimanı Mülki İdare Amiri, Güllük Deniz Limanı Mülki İdare Amiri ve Milas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yaptı.

2021 yılından itibaren Bursa - İnegöl Kaymakamı olarak görev yapmaktadır.

Aldığı Ödüller ve Onurlar

Arslan, meslek hayatı boyunca birçok ödül ve takdirname ile onurlandırılmıştır.

4 adet takdirname, 6 adet başarı belgesi, 2 adet üstün başarı belgesi, Ticaret Bakanlığından Takdir Belgesi ve Trabzon Valiliği tarafından maaş ödülü ile ödüllendirilmiştir.

2010 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından Teşekkür Belgesi, Olur Belediye Meclisi ve Of Belediye Meclisi tarafından "Fahri Hemşehrilik Beratı", Milas Ziraat Odası Başkanlığı tarafından “Fahri Üyelik Beratı” verilmiştir.

İngilizce bilen Eren Arslan, evli ve iki çocuk babasıdır.