İnegöl merkezli başlatılan geniş çaplı operasyon, Bursa, Ankara, İstanbul, Erzurum, Kars ve Kocaeli illerine yayıldı. Şafak vakti gerçekleştirilen operasyonda İnegöl'de 41 kişi gözaltına alındı, diğer şehirlerde de operasyonla bağlantılı kişiler yakalandı.

İnegöllü Sporcudan Büyük Başarı! İnegöllü Sporcudan Büyük Başarı!

AW038319_04

41 kişi gözaltına alındı

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, tefeci suçlamalarına yönelik olarak Bursa, İstanbul, Ankara ve Erzurum'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Şafak vakti düzenlenen operasyonda 41 kişi gözaltına alındı. Yapılan açıklamalara göre, operasyonun mali boyutu 6 milyar lirayı bulurken, şüphelilerin mal varlıklarına el konulması bekleniyor.

AW038319_02

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından, 8 ay süren takip sonucunda, tefecilik, yağma, nitelikli dolandırıcılık, insan ticareti ve malvarlığı değerlerini aklama suçlarından şüphelenilen 40 kişiye yönelik Bursa, İstanbul, Ankara ve Erzurum'da 57 ayrı adreste şafak vakti operasyon düzenlendi. Bu operasyon, 450 jandarma personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

AW038319_03

Gözaltına alınanlardan biri kamu görevlisi

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın izniyle 14 araçta arama yapıldı. Toplamda 41 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin kamu görevlisi, birinin cezaevinde tutuklu olduğu ve 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Operasyonda, şüphelilere ait ev, iş yeri ve araçlarda 8 tabanca, 3 av tüfeği, 1,5 milyon lira nakit para ve birçok çek, senet, sim kart, tapu ve USB belleğe el konuldu.

Operasyon, İnegöl merkezdeki aramaların ardından kırsal bölgelerde belirlenen adreslerde de sürdürüldü. Resmi olmayan bilgilere göre, operasyon neticesinde el konulan mal varlığının 30 milyar TL’yi aştığı iddia edildi.

AW038319_01

Operasyon kapsamında, şahısların suçla elde edilen mal varlığına el konulacağı ifade edildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve ek gözaltılar olabileceği belirtildi.

AW038319_05

Editör: Umut Gökdaş