İnegöl

İnegöl ve Cerrah halkına aşure ikramı

Muharrem ayı dolayısıyla İnegöl ve Bursa'da aşure dağıtım gerçekleştirildi. Sevdam Cerrah Yardımlaşma Derneği tarafından Cerrah Merkez Camii'nde Cerrah ve İnegöl halkına aşure ikramında bulunuldu.

Abone Ol

Muharrem ayı dolayısıyla İnegöl ve Bursa'da aşure dağıtım gerçekleştirildi. Özellikle Cerrah Merkez Camii'nde düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Sevdam Cerrah Yardımlaşma derneği tarafından Cerrah Merkez Camii'nde Cerrah ve İnegöl halkına aşure ikramında bulunuldu.

İnegöl ve Bursa'da birçok camide olduğu gibi, Cerrah Merkez Camii'nde de geleneksel aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan etkinlikte, cemaat aşurenin birlik ve beraberlik sembolü olmasının önemini bir kez daha vurguladı.  bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini belirtti.

Aşure Günü Tarihi ne zaman?

Muharem ayının 10. gününe aşure günü denir. 2024 yılında Aşure Günü, 16 Temmuz Salı gününe denk gelmektedir. Bu tarihten itibaren birçok kurum kuruluş ve dernek camii ve sosyal alanlarda Bursa ve İnegöl halkına aşıre ikramları gerçekleştirmiştir.

Aşure kelimesi Arapça 10 sayısından gelmektedir.

Aşure Günü, İslam tarihinde birçok önemli olayı barındıran Muharrem ayının onuncu günüdür. Ayrıca, Aşure Günü, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği gündür.  Aşure günü Kerbela şehitleri anılır. Aşurede hiçbir hayvansal ürün bulunmaz. Ehl-i Beyt aşıkları, Muharrem ayı içerisinde yas tutarlar ve  et ürünü tüketmek veya kurban kesmek hoş karşılanmaz.