İNEGÖL TİCARET LİSESİ YİNE Mİ TAŞINACAK?

Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre; İnegöl’de yapımı uzun süredir devam eden 3. etap TOKİ projesinde verilen okul sözünün yerine getirilmemesi, yetkilileri yeni çözümler aramaya itti. Bu doğrultuda, Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü'nde yer alan ve İnegöl Ticaret Lisesi'nin eğitim gördüğü Hacı Sevim Yıldız-3 MTAL'nin ilkokula dönüştürülmesi planlanmaktadır.

Genc Gazete Inegol Ticaret Meslek Lisesi (1)

Hacı Sevim Yıldız-3 MTAL Taşınıyor mu?

Bu söylentilere göre, Hacı Sevim Yıldız-3 MTAL'nin alanları ve bölümleri kampüsteki diğer okulların binalarına dağıtılacak ve kendi binası da 3. Etap TOKİ için ilkokula dönüştürülecektir.

Genc Gazete Inegol Ticaret Meslek Lisesi (3)

İNEGÖL TİCARET LİSESİ MARKASINA NE OLDU?

Bir zamanlar İnegöl’ün en önemli okullarından biri olan İnegöl Ticaret Lisesi, mezunlarıyla İnegöl ekonomisinde önemli roller üstlenmişti.

Bir zamanlar İnegöl Ticaret Lisesi diye bir okul vardı İnegöl’de. Bu okul İnegöl’ün en önemli okullarından biri idi. Bu okuldan mezun olanlar İnegöl esnafı ve iş adamları tarafından istihdam edilirdi. Bu okuldan yetişenlerin çoğu İnegöl ekonomisinde yönetici ve söz sahibi olmuştur.

Daha önce şu anda İnegöl Spor Lisesi'nin bulunduğu binada eğitim-öğretim hizmeti veren ve ismi İnegöl Ticaret Lisesi olan okul, o dönemde İnegöl'ün en popüler okullarından biri idi. Okulun isminin ve binasının değişmesi ile her geçen gün öğrenci kaybetti ve neredeyse kapanma noktasına geldi. Bu durum İnegöl eğitimi ve ekonomisi için çok büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Genc Gazete Inegol Ticaret Meslek Lisesi (5)

Velilerin Haberleri Var mı?

Hacı Sevim Yıldız-3 MTAL'nin kapatılıp öğrencilerin kampüsteki diğer binalara dağıtılma ihtimalinden henüz habersiz olan öğrenci ve velilerin bu karardan memnun olmayacakları düşünülüyor. 2017 yılında aceleyle alınan bir kararla Saime Sultan MTAL'nin Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsüne taşınması, veliler ve öğrenciler tarafından yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

Genc Gazete Inegol Ticaret Meslek Lisesi (4)

İnegöl Ticaret Lisesi Kapatılıyor mu?

İnegöl Ticaret Lisesi öğrencileri ve velileri okulun taşınmasına karşı çıkmış, okul bahçesinde bu kararı eleştirmişlerdi. Çünkü Karalar Köyü'ndeki kampüse gitmek öğrenciler için oldukça zahmetli ve zordu. Velilerin ve öğrencilerin bütün itirazlarına rağmen okul taşınmış ve Hacı Sevim Yıldız-5 MTAL adını almıştı.

inegol spor lisesi (20)

Ticaret Lisesi Büyük Yara Aldı

Okullar bölgesindeki binasından Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsüne taşınan İnegöl Ticaret Lisesi öğrencileri, okula gidiş geliş güçlüğü nedeniyle başka okullara kayıtlarını almış veya açık liseye geçmek zorunda kalmışlardı. Okulun öğrenci sayısı, merkezden taşındıktan sonra hızla düşmüştü. Bir zamanlar 1.800 öğrencisi olan İnegöl Ticaret Lisesi, taşınma sonrası 300 öğrencinin altına düşmüştü.

Başkan Taban Hsym Eğitim Kampüsü Öğrencilerinin Konuğu Oldu 3

Kampüste İki Ticaret Lisesi Vardı

Her yıl okula başlayan öğrenci sayısının azalmasıyla birlikte İnegöl Ticaret Lisesi, kampüsteki diğer ticaret lisesi ile birleştirilmişti. İki okul Hacı Sevim Yıldız-3 MTAL olarak eğitimine devam etmektedir. Ancak taşınma sonrası yaşanan olumsuzluklar devam etmekte ve okul artık sanayinin "stajyer öğrenci" taleplerini karşılayamamakta.

Genç Gazeetebaşkan Taban Hsym Eğitim Kampüsü Öğrencilerinin Konuğu Oldu

3. Etap TOKİ'de Okul Yapılmamış

3. etap TOKİ’de verilen okul sözünün yerine getirilmemesinin faturası, İnegöl’ün şu anda tek ticaret lisesi olan Hacı Sevim Yıldız-3 MTAL'ye kesilmek üzeredir. Yetkililer, 3. Etap TOKİ'nin yakınındaki Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü'nde bir okul bulamayınca Hacı Sevim Yıldız-3 MTAL'nin binasının ilkokula dönüştürüleceği söylentileri yayılmıştır.

“Bu plana göre Hacı Sevim Yıldız-3 MTAL'nin alanlarının ve bölümlerinin kampüsteki diğer okulların binalarına dağıtılacağı ve okul binasının da 3. Etap TOKİ için ilkokula çevrileceği konuşulmaktadır.”

2023 2024 Eğitim Ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi

İsmini vermeyen eğitimciler söylenti hakkında şu yorumu yapıyorlar: "Merkezden kampüse taşıtılarak büyük darbe alan İnegöl Ticaret Lisesi, tamamen kapatılma riskiyle karşı karşıyadır. Henüz kararı bilmeyen öğrenci ve velilerin bu karardan memnun olmayacakları düşünülmektedir. 3. Etap TOKİ'ye 5 km ötede başka bir ilkokul ve ortaokul varken köklü bir okul olan Hacı Sevim Yıldız-3 MTAL'nin taşınmak istenmesi şaşırtıcıdır. İnegöl gibi bir sanayi şehrinde Ticaret Lisesi'nin düşürüldüğü durum, üzerinde durulması gereken ciddi bir meseledir. İnegöl sanayisinde birçok işletmenin muhasebe, pazarlama ve büro departmanlarında Ticaret Lisesi mezunları çalışmaktadır. Böyle giderse İnegöl sanayisi yarınlarda ciddi bir stajyer öğrenci ve personel sıkıntısı yaşayacaktır."

Kaynak: Haber Merkezi