İnegöl

İnegöl'de CHP'li Ali Doğan: "Milli Takım Forması Hiç Bir Siyasi Soytarılığa Alet Edilemez"

İnegöl'de yerel seçimlerde CHP'nin Belediye Başkan Adayı olan Ali Doğan, Merih Demiral'ın Türkiye-Avusturya maçındaki gol sevinci hakkında sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Abone Ol

İnegöl'de geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP'nin İnegöl Belediye Başkan Adayı olan Ali Doğan, Merih Demiral'ın Türkiye-Avusturya maçındaki gol sevinci hakkında sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Ali Doğan, açıklamasında milli takım formasıyla yapılan siyasi içerikli hareketleri sert bir şekilde eleştirdi. Doğan, Merih Demiral'ın gol sevinciyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Milli takım forması hiç bir siyasi soytarılığa alet edilemez. Bu adam ya o formayı giymemeli ya da formayı bırakıp siyaset arenasına girip ağa babaları gibi ülkeyi soktukları Orta Doğu bataklığından çıkarmaya çalışmalıdır. Hepimizin alın teriyle ödediği vergilerden aldığı parayla siyasi soytarılık yapamaz. Bu kadar net. Yok Türk işaretiymiş yok bilmem ne işaretiymiş. Ülkesini seven Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyan biri olarak ben ve benim gibi düşünenlerin böyle bir işareti yok, bu böyle biline.”

Doğan'ın bu açıklaması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Pek çok kullanıcı, açıklamaya destek verirken, bazıları da eleştirilerde bulundu.