Yıllarca eskimeyen fotoğraflar

Uzun bir aradan sonra nostalji sayfalarımıza devam ediyoruz. O kadar çok resim var ki hangisiyle başlayacağımı bilemiyorum. Yine içlerinden birkaç fotoğraf ayırdım sizler için. Yıllarca eskimeyen fotoğraftakileri sizler de iyi tanıyorsunuz. Umarım ilginizi çeker. İbrahim Gürbaş paylaşıyor...

Genc Gazete Inegol Nostalji Mazi (4)

Pamuk Omuzlarda Zıplıyor

İlk fotoğrafımız Ragıp Pamuk'tan. 3 Haziran 1990 yılında belde olmaya hak kazanan Cerrah'ta seçim günü. Bekir Kahyaoğlu ile çekişen ve 4 kez sayılmasına rağmen birbirlerine üstünlük sağlayamayan iki ezeli adaydan biri Ragıp Pamuk, daha sonra çekilen kura sonucunda tombaladan başkan olmuştu. Şimdi o fotoğraf elime geçti. Tombaladan çıkan sonuç sonrası Cerrahlılar onu omuzlarda taşıyor. İnegöl tarihinin en ilginç seçimlerinden birinin tanığı olan herkes, kalp atışlarının duyulduğu o bölgede Ragıp Pamuk'u son kez omuzlara aldı ve belediye başkanlığı makamına oturttu.

Pamuk’un seçim zaferi, İnegöl tarihinin unutulmaz anılarından biri olarak hatırlanıyor.

Genc Gazete Inegol Nostalji Mazi (2)

Çiftetelli Böyle Oynanır İşte

1992 yılları, İnegöl Belediyesi eski Başkanı Cemal Arık, dönemin Emniyet Müdürü Hayrettin Gök, Hasan Bilge, o dönemlerde DYP’li olan Fikri Bayraktar ve dönemin Milli Eğitim Müdürü Necati Çelebi düğün müdür yoksa bir yardım gecesi mi bilmiyorum ama çiftetelliyle oldukça coşmuşlar. Adeta çiftetelli işte böyle oynanır dedirtmişler cümle aleme. Yüzlerindeki tebessüm ve mutluluk, gecenin oldukça renkli geçtiğinin de bir göstergesi. Bu dostane tablo, bugünkü nostalji köşemize büyük renk kattı.

Genc Gazete Inegol Nostalji Mazi (1)

Demirspor’un Sezon Açılışı

İnegöllü demircilerin 1943 yılında kurduğu Demirspor’un 1982 yılındaki sezon açılışı, Demirspor o dönemler 1. kümeden 2. kümeye düşmüştü. Sezon açılışında kimler yok ki, teknik direktör İlhan Özçifçi, yöneticiler Kasacı Salih abi, İsa İncebay, Hüsnü Eligür, İhsan Atan, Fikret Gençsoy, o zamanların körpe futbolcuları, kuyumcu Kani Kont, ağabeyi Avni Kont, bendeniz İbrahim Gürbaş, sol başta Mehmet Zambak, Metin İncebay, Ömer Fergana yanında kaleci Fikret Güleç, ismini hatırlayamadığım birçok isim de orada. Bu da iyi bir anı olarak sayfalarımıza girmiş oldu.

Genc Gazete Inegol Nostalji Mazi (3)

Kahveciler’de Seçim Günü Hatırası

İnegöl Kahveciler Odası’nın bir seçim günü hatırası fotoğrafı, tanıdık isimler çok. Başkan Salih Pakoğlu, yanında yıllardır vazgeçemediği isimlerden Yüksel Demirci, Can Ortanca, Çarşıspor’u çalıştıran Cengiz Gümüş, Erhan Hititsoy, yanında gazeteciler Cemil Zeybek, Mustafa Güngör var. Fotoğraftakilerin bakışlarına bakar mısınız, nasıl da asaletli duruyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi