İnegöl Belediyesi, akıllı şehir uygulamaları kapsamında bir adım daha atarak şehirdeki trafik düzenini sağlamak amacıyla İzleme ve Değerlendirme Merkezi’ni hayata geçirdi. İnegöl'de hatalı parklanmalara 977 TL ceza kesildi.

İzleme ve Değerlendirme Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte İnegöl’de hatalı parklar için yoğun bir denetim süreci başlatıldı. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kısa sürede hatalı parklar nedeniyle 977 TL tutarında ceza kesildiğini belirtti. Bu uygulamanın, vatandaşları trafik kurallarına uymaya teşvik etmeyi amaçladığını vurguladı.

Ekran Görüntüsü 2024 08 28 173257

Vatandaşlara Uyarı: Ücretsiz Otoparkları Kullanın

Başkan Alper Taban, yaptığı açıklamada özellikle otobüs duraklarına park, yaya geçidi ihlali, kaldırım işgali ve çift sıra parklama gibi sıkça yapılan hataların trafik akışını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Taban, "Sıkça yapılan bu hatalar trafiğin altını üstüne getiriyor. Arabanızı oluşturduğumuz ÜCRETSİZ otoparklarda park etmek varken bu şekilde 977 TL'ye park etmiş oluyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: SOSYAL MEDYA