Asayiş

İnegöl'de Kamu Görevlisi Pozu Vererek Vatandaşları Dolandıran Yabancı Uyruklu Şahıs Yakalandı!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan vatandaşları dolandıran yabancı uyruklu olduğu öğrenilen 32 yaşındaki Pagan A. polis ekipleri tarafından yakalandı.

Abone Ol

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşanan olayda, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan yabancı uyruklu 32 yaşındaki Pagan A., vatandaşları dolandırarak büyük bir mağduriyete neden oldu. İhbar üzerine harekete geçen İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, titiz çalışmaları sonucu şüpheliyi yakaladı.

Gözaltına alınan Pagan A., sağlık kontrolü için polis ekipleri kontrolünde İnegöl Devlet Hastanesine getirildi. Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vatandaşlar Uyarıldı

Polis yetkilileri, vatandaşları bu tür olaylara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kimliklerini teyit etmeden kimseye para veya değerli eşya verilmemesi gerektiğini belirten yetkililer, şüpheli durumlarda mutlaka 112'yi arayarak polise haber verilmesi gerektiğini ifade etti.

Daha önce İnegöl'de yabancı uyruklu dolandırıcılar tarafından evlerine telefon açılarak, "Biz polisiz, şu kadar parayı söylenilen yere getir" diyen şebekelerin olduğu ve yakalanan bu kişilerin de bu şebekeler gibi çalıştığı vatandaşlarımızın ve İnegöl halkının bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha ortaya çıkardı.