İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği  Başkanı Serkan Ay yapılacak program hakkında bilgi verdi.

İnegöl’ümüzün değerli basın mensupları hepinizi hoş geldiniz.

Davetimize icabet edip katılım sağladığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

Öncelikle derneğimizde büyük fedakarlıklarla görev yapmış değerli başkanlarıma ve Yönetim Kurulu üyelerine şükranlarımı sunuyor hayattan kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu yıl derneğimizin kuruluşunun 50. yılı olması sebebiyle daha da üzerine katarak milletimize İnegöl halkına ve üyelerimize kültür sanat alanında dayanışma coşkusu yaşatmak amacıyla, daha geniş çerçeveli organizasyonlar ile karşınızda olacağımızı belirtmiştik.

yılımıza gelene kadar her ay farklı birçok etkinlik ve program ile şehirimize İnegöl halkına ve üyelerimize destek olmaya çalıştık. Yılsonuna kadar da bu etkinliklerimizi devam ettirmek ve yeni etkinliklerimizle dolu dolu bir yıl yaşamak istiyoruz.
Sizlerin de gördüğü üzere planladığımız 50. yıl etkinliklerimizin içinde en kapsamlı olan 2. Uluslararası Petla Şöleni arifesindeyiz.

Kültür ve medeniyetlerimizi Petla etkinliği ile tüm dünyaya sergilemek istedik, böylece Petla etkinliğimizi her yıl daha da geliştirerek Türk Dünyası Kültür Şöleni haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bildiğiniz üzere Petla Şölenimizi Fethi Şampan başkanımız organize etmekte. Bu yılda kendisinin birebir bizatihi bu dizili etkinlik ve programlarda el emeği vardır.

01-04 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Petla Şöleni’nde Piri paşa Gösterileri, Sergi, Konserler ve Halk Dansları gösterimleri gibi birçok etkinlik sunacağız.

Uluslararası Petla Şöleni’nde 4 farklı ülkeden davet ettiğimiz 6 Halk Dansları ekibimiz olacak. Kosova, Kuzey Makedonya, Karadağ ve Arnavutluk ekipleri Türkiye misafiri olacaktır. Bunun yanında katılımcı ülkelerin bakanlık düzeyinde bürokratları,şehirlerinin Belediye Başkanları ve temsilcileri de şehrimizde olacaklar.

“Festival programımızla ilgili daha detaylı bilgi vermek gerekirse;

01 Eylül Pazar günü Mahmudiye Mahallesi Pazartesi Pazarında saat 19.30'da Dış park Halk Dansları gösterileri ve Arnavut sanatçılar konserlerini gerçekleştireceğiz.

02 Eylül Pazartesi Günü Kemalpaşa Mahallesi Göçmen Camii önü saat 19.30'da Dış park Halk Dansları gösterileri ve Arnavut sanatçılar konserlerini gerçekleştireceğiz.

03 Eylül Salı Günü Saat: 14.00 Sü. Yıl Özel Sergisi Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonu. Saat: 19.30 Süleymaniye Mahallesi Adem Jashari Parkı Açılışı Süleymaniye Muhtarlık arasında. Saat: 20.00 Süleymaniye Mahallesi Dış park Halk Dansları gösterileri ve Arnavut sanatçılarının konserlerini gerçekleştireceğiz.

04 Eylül Çarşamba Günü Saat: 18.30 - 50. Yıl Büyük Korteji Eski Belediye Önünden Kültürpark içi Amfi Tiyatroya kadar Amfi Tiyatro önünde program öncesi 10.000 adet Petla fırtına olacak. Yine Amfi Tiyatro’da Saat: 20.00'de Uluslararası Halk Dansları Gösterileri ve İbrahim Semih Konseri olacaktır.

Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan Kaymakamımız Eren Arslan’a, Belediye Başkanımız Alper Taban’a, Emniyet Müdürümüz sayın Okan Özşen ve Milli Eğitim müdürümüz Halil İbrahim Zengin’e katılımları dolayısı ile teşekkür ederim.”

Bir teşekkürü de bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Sponsorlarımıza etmek istiyorum, onların varlığını ve desteklerini her zaman yanımızda hissettik iyi ki varlar.

Müsaadenizle isimlerini söylemek istiyorum.

İTSO EZGİ TEKSTİL HELVACI ALİ VOİZ MOBİLYA MADUCA ERHAN YILMAZ MÜCEVHERT KOÇAK KUYUMCULUK TUNCERLER TÜLİNLER ASANSÖRLERİ TAŞIMACILIK GÜMÜŞLÜK MOBİLYA SAMAN PETROL KOCAĞAÇ SİGORTA YAŞAM ORMAN ÜRÜNLERİ KARDEŞLER İNŞAAT BAYRAM CAM DRİTA MOBİLYA YOÇALAN KUYUMCULUK SELİMOĞLU KOLTUK BLACKSTONE İPEK KUYUMCULUK ORHAN KÖTE DERVİN MOBİLYA SANDALİTE KARYOLACI MAKMOB MOBİLYA SOYLU TESTERE MİMOZA DIŞ TİCARET VARİSSE KOLTUK KOÇAK KOLTUK SADIKOĞLU MÜHENDİSLİK FURKAN KUZU MOBADA MOBİLYA ERAY MOBİLYA MERİH HOME ESADİ SOFA ENER ORGAN NURAY ORGAN

Tekrar bizleri kırmayıp katılım sağladığınız için teşekkür eder, bu bağlamda 50. yıl etkinliklerimize katılımlarınızla onur duyacağımızı belirtir, hepinize saygılarımı sunuyorum.

Hayırlı akşamlar….

Muhabir: Abdullah Argun