İnegöl'de halk, kurtuluş ruhunu caddelere taşırken, vatandaşlar bu özel günü hep birlikte yaşadı.

Genc Gazete İnegöl'de Kurtuluş Coşkusu 102. Yılında Sokaklara Taştı (5)

İnegöl kurtuluş coşkusunu hep birlikte yaşadı

İnegöl Belediyesi’nin organize ettiği Zaferden Kurtuluşa etkinlikleri, sabah saatlerinde düzenlenen resmi törenlerle başladı. Tüm gün süren kutlamalar, akşamüzeri halkın da katılımıyla sokaklarda devam etti. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, Belediye Başkanı Alper Taban ve Tarihi İnegöl Mehteri eşliğinde yeni belediye binasına kadar yürüdü. Yürüyüşe gaziler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yolda yürüyüşe katılan halk, bu coşkuyu büyüttü.

Genc Gazete İnegöl'de Kurtuluş Coşkusu 102. Yılında Sokaklara Taştı (6)

Halk dansları gösterileri büyük ilgi topladı

Yürüyüşün sonunda yeni belediye binası önünde, İnegöl Belediyesi Halk Dansları ekibi ve hemşeri derneklerinin halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Vatandaşlar, bu renkli gösterilerle kurtuluş coşkusunu bir kez daha yaşadı.

Genc Gazete İnegöl'de Kurtuluş Coşkusu 102. Yılında Sokaklara Taştı (4)

Zaferden kurtuluşa etkinlikleri hafta sonu da devam edecek

Zaferden Kurtuluşa etkinlikleri, hafta sonu boyunca sürecek çeşitli programlarla devam edecek. 7 Eylül Cumartesi akşamı, Kıbrıs Harekatı’nın 50. yılı anısına İnegöl Belediyesi Gençlik Korosu tarafından “Kahramanlık Ezgileri” konseri verilecek. 8 Eylül Pazar günü ise Halhalca Şehitliği'nde yapılacak kros yarışması ve halk yürüyüşü ile etkinlikler sona erecek. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel yürüyüşte, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin mücadelesinin verildiği bu bölgede o günlerin anısı canlandırılacak.

“Yürüyüş bitiminde tüm katılımcılara simit ve çay ikramı yapılacak.”

Genc Gazete İnegöl'de Kurtuluş Coşkusu 102. Yılında Sokaklara Taştı (2)

Şehrin dört bir yanında kurtuluşun izleri

İnegöl’de her yıl coşkuyla kutlanan kurtuluş günü etkinlikleri, halkın yoğun katılımıyla büyümeye devam ediyor. Hem resmi törenler hem de halkın sokaklara taşan katılımı, İnegöl’ün kurtuluş ruhunu yaşatıyor.

Genc Gazete İnegöl'de Kurtuluş Coşkusu 102. Yılında Sokaklara Taştı (3)

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

İnegöl haberleri için TIKLAYIN!

Genc Gazete İnegöl'de Kurtuluş Coşkusu 102. Yılında Sokaklara Taştı (1)-1

Kaynak: İnegöl Belediyesi Bülten