İnegöl

İnegöl'de mezarlıklar yenileniyor

İnegöl Belediyesi, ilçedeki 6 mezarlıkta kapsamlı temizlik ve bakım çalışmalarına başladı. Başkan Aktaş, çalışmaları yerinde inceledi.

Abone Ol

Haberimiz arşivden... Tarih 13 Ekim 2006. Dönemin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tır. O tarihte mezarlıklar yenileniyordur. İşte maziden haberimiz!

Belediyeden mezarlıklara kapsamlı bakım çalışmaları

Geçen yıl başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının bu yıl Mahmudiye Mezarlığı'nda devam ettiği bildirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün yaptığı incelemelerde çalışmaların başladığını açıkladı.

Başkan Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ve AKP İlçe Başkanı Burhan Alıcı’nın da bulunduğu heyetle birlikte yapılan incelemelerin ardından bakım çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Mahmudiye Mezarlığı ve Kavaklaraltı Mezarlığı'ndaki çalışmaların sonlandırıldığını, Hastane Mezarlığı ve İstanbullu Hasan Mezarlığı'ndaki çalışmaların ise sürdüğünü belirtti.

Yapılan çalışmalar ve maliyet

Mezarlıklarda iç ve dış yürüyüş yollarının tanzimi, bordür ve parke taşı döşenmesi gibi çalışmaların yapıldığını ifade eden Aktaş, tüm mezarlıklara 13 bin metre bordür çekileceğini ve 17 bin 100 m² parke döşeneceğini kaydetti. Bu çalışmaların toplam maliyetinin 350 bin YTL olduğunu belirtti.

Temizlik ve bakım çalışmaları

Başkan Aktaş, “Temizlik işleri müdürlüğümüzce ilki geçtiğimiz aylarda yapılan ve her yıl rutin olarak gerçekleştirdiğimiz mezarlıkların genel ve yabani ot temizliğinin ikincisini bayram öncesi tamamladık. Yaklaşık 8 bin YTL maliyetli bu çalışmamızı ilçemizdeki 6 mezarlığın hepsinde gerçekleştirdik” dedi.

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!