Arşivden haberimiz var. Tarih 16 Ekim 2006. 18 yıl öncesinden bir haber. Dönemin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tır. İşte arşivden haberimiz:

Açılışta önemli isimler hazır bulundu

Açılış törenine Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kaymakam Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tahtaköprü Belediye Başkanı Salih Şahin, AKP İlçe Başkanı Burhan Alıcı, Türkiye Muhtarlar Derneği Eski Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Bal, Ak Parti İlçe yönetimi, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Genc Gazete İnegöl'de Muhtarlık Binaları (2)

Muhtarlar hizmetlerini güçlendirecek yeni binalarda buluştu

Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Cevat Kara, yeni muhtarlık binasının mahalle halkına daha iyi hizmet sunacağını belirterek, binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yerel yönetimler yasası ile muhtarlık binaları önem kazandı

“Hükümetin ‘Yerel Yönetimler Yasası’nı çıkarmasıyla birlikte birçok hizmet ortaya çıktı. Bunlardan biri de muhtarlık binaları,” dedi İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Bal.

Muhtarlık tarihine ışık tuttu

Türkiye Muhtarlar Derneği Eski Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, muhtarlık tarihinin 170 yıla dayandığını ve muhtarların vatandaşın doğumundan ölümüne kadar birçok hizmet sunduğunu ifade etti.

Genc Gazete İnegöl'de Muhtarlık Binaları (4)

Belediye başkanı Aktaş modern hizmet anlayışını anlattı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, muhtarlık hizmetlerinin bilgisayar ortamında ve modern binalarda yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, 52 metrekarelik muhtarlık binalarının mahallelere ayrı bir hava kattığını belirtti. Aktaş, “Bu binalar, muhtarlarımızın hak ettikleri prestiji kazanmalarını sağlayacak ve mahalle konakları olarak da işlev görecektir,” dedi.

Milletvekili AK Parti'nin yerel hizmetlerini överek destek verdi

Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, AKP iktidarının yerel yönetimlerde yaptığı çalışmaları överek, muhtarlık binalarının vatandaşlara sürekli hizmet sunacağını belirtti. Kızılcıklı, “Muhtarlık binaları sayesinde vatandaşlarımız artık her seçimde yer değiştiren mekanlarda hizmet almak zorunda kalmayacak,” dedi.

Kaymakam Bektaş muhtarların önemine dikkat çekti

Kaymakam Erdoğan Bektaş, muhtarların devlet ile vatandaş arasındaki ilk bağ olduğunu belirterek, yeni muhtarlık binalarının muhtarların dağınık bir ortamda hizmet vermekten kurtulmasını sağlayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Kemalpaşa Mahallesi Muhtarlık Binası resmen hizmete açıldı.

Genc Gazete İnegöl'de Muhtarlık Binaları (3)

ARŞİVDEN HABER: 16 EKİM 2006 GENÇ GAZETE

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: Haber Merkezi