İnegöl Ertuğrulgazi Mahallesi Kozluca Yolu'nda bulunan Nova Park AVM’ye gelen vatandaşların, AVM’nin otoparkını kullanmak yerine araçlarını yol kenarına park etmeleri, çevredeki trafiği adeta felç ediyor. Yolu işgal eden araçlar nedeniyle, trafik akışı ciddi şekilde etkileniyor. Çevredeki vatandaşlar ve yolu kullanan sürücüler, bu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirerek, yetkililerden bir çözüm beklediklerini aktardı. Bir mahalle sakini, "AVM’nin otoparkı varken, neden araçlarını yol kenarına park ediyorlar anlamıyorum. Bu durum trafiği çok olumsuz etkiliyor" dedi.

Whatsapp Image 2024 07 15 At 15.02.01 Gencgazete

Nova Park AVM çevresinde yaşayan ve bu güzergahı sıkça kullanan vatandaşlar, uygunsuz parklanmalar nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. 

Whatsapp Image 2024 07 15 At 15.01.58 Gencgazete

Yetkililere Çağrı

Vatandaşlar, Nova Park AVM’ye gelen misafirlerin AVM’nin otoparkını kullanmaları gerektiğini vurguladı. "Otopark varken neden yolu işgal ediyorlar? Yetkililer bu sorunu bir an önce çözmeli" diyen mahalle sakinleri, trafik düzeninin sağlanması ve güvenliğin arttırılması için yetkililerin acil müdahalesini bekliyor. Sorunun çözülmesi için çeşitli önlemler alınması gerektiğini belirten vatandaşlar, daha bilinçli bir park kültürü oluşturulmasını istedi. 

Whatsapp Image 2024 07 15 At 15.01.57 (1) Gencgazete

Trafiğin olumsuz yönde etkilendiği yol üzerindeki parklanmalar konusunda vatandaşlar yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmalarını istedi. Vatandaşlar, AVM’ye gelen misafirlerin AVM’nin otoparkını kullanmaları yönünde çağrıda bulundu.

Muhabir: İhsan Kuran