İsrail'in Filistin Katliamlarına Tepki

İsrail’in Filistin’de başlattığı katliamlara İnegöl'deki siyasilerden de sert tepki geldi. İsrail’in Filistin halkına karşı yapmış olduğu saldırıları şiddetle kınayan siyasi parti ilçe başkanları hükümeti de bu konuda göreve çağırdı.

Uzlaşma ve Çözüm Arayışı

İnegöl'de Siyasi parti ilçe başkanları, zulmün bir an önce durdurulması konusunda görüş birliğine varırken çözümün ne ABD’de ne de AB ülkelerinde aranmaması gerektiğini vurguladı. Ortadoğu’da yaşananların ne demokrasiyle ne de insan haklarıyla bağdaşmadığı ifade edildi.

Genc Gazete Parti Ilce Baskanlari Israile Tepki (4)

CHP İlçe Başkanı Necmi Demir'in Açıklaması

Uygar dünyada barış ortamı sağlamaya çalışılırken insanların öldürülmesi çok acı. Kimin kime gücü yeterse düşüncesiyle demokrasinin ve insan haklarının ayaklar altına alınması utanç verici. Bu bizleri hem siyasi hem de insani olarak üzmektedir. Bu acıların sona ermesi için Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak mutlaka bir şeylerin yapılması ve dünyanın dikkati çekilmesi gerekmektedir. Orta doğuda göz yaşı artık dursun insanlar ölmesin.

Genc Gazete Parti Ilce Baskanlari Israile Tepki (6)

Anavatan İlçe Başkanı Ali Başaran'ın Tepkisi

Filistin’de yaşanan insanlık dışı olaylara ne yazık ki dünya ve Türkiye seyirci kalıyor. Bu zulüme birilerinin dur demesi gerekiyor. Demokrasi ve insan hakları konusunda akam kesenler neden buradaki vahşeti görmezden geliyorlar. Bu şiddet derhal son bulmalı. Hükümet her konuda olduğu gibi Filistinli Müslümanların olaylarında da acizlik göstermektedir. Hükümetin Filistin konusunda gereken adımı atamamasının nedeni nedir? Bir korkusu mu vardır? Acaba ağabeyi ABD’den mi çekinmektedir? Yoksa AB’ye girememekten mi korkmaktadır? Orada insanlık dramı yaşanırken hükümetin işi ağırdan alması kabul edilemez bir durumdur.

Genc Gazete Parti Ilce Baskanlari Israile Tepki (5)

Saadet Partisi İlçe Başkanı Salih Berber'in Görüşleri

Şu an Filistin’de seçimle demokrasi ile iktidar olmuş bir hükümet var. Ancak bu hükümet Siyonizm’in hatırına yok sayılıyor. İnsanlar açlığa sefalete mahkum ediliyor. Filistin’deki seçimler İsrail’in izni ile yapılmış ve orada seçimle iktidar olmuş bir hükümet vardır. Eskiden hükümetimizin genel bir politikası vardı. İsrail’e gittiğinde kiminle görüşme yaptıysa aynı makamda Filistinli bir yetkili ile görüşüyorlardı. Ancak son İsrail gezisinde Cumhurbaşkanımız İsrailli yetkililerle görüşmesine rağmen, Filistin hükümetiyle görüşme yapma nezaketinde bulunmamıştır. Bu devletimizin çifte standardı orada yaşanan olaylara karşı vurdumduymazlığı, ne yazık ki halkımıza da sirayet etmiş, halkımız yaşananlara seyirci olmaya başlamıştır. Şu an Türk halkı Filistin halkına sahip çıkması lazım sesini yükseltmesi lazım.

Genc Gazete Parti Ilce Baskanlari Israile Tepki (2)

BTP İlçe Başkanı Necip Buluş'un Açıklamaları

Filistin’de yaşananları dünyanın görmezden gelmesi bir çifte standarttır. İnsan hakları ve demokrasi Müslümanlar olunca neden uygulanmıyor? Bir asker için bu kadar milletvekili ve bakan tutuklanması insanlık açısından kabul edilemez bir durumdur. Hamas’ın geçmişi ne olursa olsun demokrasi ile hükümet olmuş ve bu seçimde İsrail’in izni ile yapılmıştır. Bu hükümet Filistin halkını temsil etmektedir. Onlara yapılan halka yapılmış demektir. Şunu görüyoruz ki gücü elinde bulunduranlar ne insan hakları ne de demokrasi tanıyorlar. Demokrasiyi işlerine geldiği gibi kullanıyorlar. Ortadoğu’ya barış getirmek ne ABD’nin ne de AB’nin işidir. Bu işin sorumlusu sadece Türkiye Cumhuriyetidir. Ancak bu konuda hükümetimiz çok aciz kalmıştır. Büyükelçimizin geri çağrılması gerekiyordu. Ama bu olaylar olurken maalesef sayın Başbakan ve hükümet yetkilileri aynı gün Ankara’da medeniyetler ittifakı adı altında toplantı ile meşguldü.

Genc Gazete Parti Ilce Baskanlari Israile Tepki (1)

BBP İlçe Başkanı Kani Uçsoy'un Tepkisi

Filistin’de yaşananları parti olarak şiddetle kınıyoruz. Bu yaşanan olaylara, zulüme karşı ülke olarak Müslümanlar olarak dik durmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi herkese göstermemiz gerekir. Bu olayların arka planında kalmamız doğru değildir. Bugün onlara yapılanlar yarın bize yapılabilir. İnegöl’de bütün kamuoyu ve sağduyulu insanlar, ortak bir görüş bildirerek bu konuda tepkisini ortaya koymalıdır. Yapılanları içimize sindirmemiz mümkün değil, masum insanlar katledilirken bizlerin burada beklememiz doğru değil.

İnegöl'de Filistin Gecesi Düzenlendi Şevki Yılmaz'dan İsrail İle İlgili Flaş İddia3 Gencgazete

ARŞİVDEN HABER: 05.07.2006

İsrail'in yaptığı katliam ve zulüm yeni değil. Yaklaşık bir asırdır sürüyor bu işgal ve katliam. 18 yıl önce de aynı zulüm ve katliam vardı. Bugün de var. 18 yıl önce parti ve görüş ayrımı yapmadan İnegöl'ün ilçe başkanları İsrail Terörüne karşı tepkilerini ortaya koymuşlar. Bugün de ilçe başkanlarından aynı birliği sergilemelerini bekliyoruz.

İsrail, Sivillerin Sığındığı Evleri Vurdu

Kaynak: Haber Merkezi