İnegöl’e bağlı Yeni Yörük köyünün alt kısmında faaliyet gösteren taş ocağındaki patlatmalar nedeniyle köyün yeraltı suyunun kesildiği ve patlatmalar nedeniyle hayvanların düşük yaptığı, evlerin duvarlarının çatladığı öne sürüldü. 

Sular Kesildi, Hayvanlar Telef Oldu

Patlatmaların yeraltı su kaynaklarının yönünü değiştirdiği iddia ediliyor. Köy sakinlerinin yaşam kaynağı olan su, "köyün alt kısmında faaliyet gösteren taş ocağındaki patlatmalar nedeniyle kesildi"ve köy susuz kalmaya başladı. Evlerde çatlaklar oluştu ve hayvanlar düşük yaptı.

Genç Gazete Yeniyörük Köyü

Köy sakinleri, "Depremle alakalı fay hattında olduğumuzdan dolayı köy halkı çok tedirgin"ve"Hayvancılığımız tamamen bitmiş bir durumda"

diye konuşuyor. Köydeki yaşam, patlatmaların yarattığı sarsıntılarla altüst olmuş durumda. Köy sakinleri yetkilileri göreve çağırıyor. Mahalle Muhtarı ve diğer köy sakinleri,Burası tarımla geçinen bir köy burada hayvancılıkta var. Sıkıntımız çok büyük" diyerek yaşadıkları zorlukları dile getiriyorlar. 

Genç Gazete İnegöl'de Köyün Suları Kesildi Hayvanlar Telef Oldu Köylüler Çözüm Bekliyor

İLGİLİ FİRMA AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Öte yandan bahse geçen ilgili firma daha önceden gönderdiği ihtarnamede görüntülerin eski tarihli ve kaynağı belirsiz olduğunu öne sürmüş, binaların patlama sonucu hasar almadığını köy halkının beyanları ile sabit olduğunu iddia etmişti.
Patlamaların yasal sınırda olduğunu belirten ihtarnamede  köy halkının konfor ve güvenliğini son derece önemsediklerini belirtmişti.

İnegöl'de Köyün Suları Kesildi Hayvanlar Telef Oldu Köylüler Çözüm Bekliyor

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR
Köy kahvesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan mağdur vatandaşlar yetkilileri göreve davet ederek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Ayrıca köy sakinleri köyün yanındaki çöp toplama tesisinde elektrik üretiminin yapıldığını ve patlamaların bu tesis için tehlike oluşturduğunu dile getirdiler.

Editör: Fırat Çelik