İnegöl’de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için gıyabî cenaze namazı kılındı. Öğle namazını müteakip İshakpaşa Camii'nde toplanan İnegöl Sivil Toplum Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş, şehit edilen Yahya Sinvar için gıyabî cenaze namazı kıldı.

Yahya Sinvar için Türkiye'nin birçok şehrinde olduğu gibi İnegöl'de de gıyabî cenaze namazı kılınarak Filistin'e olan dayanışma ve destek bir kez daha vurgulandı.

Yahya Sinvar Kimdir?

Hamas Siyasi Büro Başkanlığı görevine getirilen Yahya Sinvar, 29 Ekim 1962’de Gazze Şeridi’nde bulunan Han Yunus Mülteci Kampı'nda dünyaya geldi. İsrail’in 1948'de işgal ettiği topraklardan olan Askalan (Aşkelon) kentinden gelen bir aileye mensup olan Sinvar, yüksek öğrenimini Gazze İslami Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde tamamladı.

İsrail tarafından ilk kez 1982 yılında tutuklanan ve 4 ay hapis yatan Sinvar, 1985 yılında "gizli bir örgüt kurmak" suçlamasıyla yeniden tutuklandı. 1988 yılında İsrail tarafından tekrar tutuklanan Sinvar, dört kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı ve 23 yıl cezaevinde kaldı.

2011 yılında, Hamas ile İsrail arasında Mısır aracılığıyla yapılan esir takası anlaşması çerçevesinde serbest bırakılan Sinvar, Hamas'ın siyasi bürosunda önemli bir pozisyona geldi ve daha sonra siyasi büro başkanlığına seçildi.

Muhabir: Abdullah Argun