Haberimiz arşivden, Tarih 07 Ekim 2006, İnegöl haberlerinde nostalji yaşayalım biraz!

 İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZ

Genc Gazete Arsivden Haber 07 Ekim 2006 Inegol Belediye Meclisi (7)

İnegöl Belediye Meclisi, Ekim Ayı toplantısında önemli kararlar aldı. Toplantıda en dikkat çeken konu ise Uluslararası Fuar Merkezi'nin MODEF’e devredilmesi oldu. Bu adım, İnegöl mobilya sektörünü uluslararası alanda güçlendirecek büyük bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda düğün salonları gibi etkinlik alanlarını kiralama yetkisi de MODEF'e verildi.

Genc Gazete Arsivden Haber 07 Ekim 2006 Inegol Belediye Meclisi (6)

25 bin m2'lik yeni fuar alanı inşa edilecek

İnegöl Belediyesi ve MODEF, mevcut fuar alanının artık yetersiz kaldığını ve yeni bir fuar alanına ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 6 bin 600 m2 kapalı alanı ve 4 bin 500 m2 stand alanı bulunan mevcut fuar merkezi, 6 aylık çalışmalar sonucu genişletilecek. Yeni proje ile stand alanı 13 bin 500 m2’ye çıkartılacak ve toplamda 25 bin m2’lik bir fuar merkezi inşa edilecek.

Genc Gazete Arsivden Haber 07 Ekim 2006 Inegol Belediye Meclisi (4)

Mobilyacılar yeni projeye destek verdi

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hazırlanan projenin mobilyacılara sunulduğunu ve büyük beğeni topladığını belirtti. Stand alanlarının satışına başlandığını ve kısa sürede tüm yerlerin satıldığını aktaran Aktaş, "Bu bizim için çok sevindirici bir gelişme" dedi. Finans kuruluşları ile yapılan görüşmeler sonucunda, fuar merkezinin MODEF’e devredilmesi gerektiği ifade edildi.

Genc Gazete Arsivden Haber 07 Ekim 2006 Inegol Belediye Meclisi (1)

“Yaptığımız toplantıda mobilyacı esnaflarımız hazırlanan projeyi çok beğendiler. Bizde hemen 3 yıllılığına stand alanlarının satışının startını verdik. Toplantının yapıldığı akşamın ertesi günü tüm yerlerin satıldığı haberi geldi. Bu bizler için sevindirici bir durum. Daha sonra ise finans kuruluşları ile yaptığımız görüşmelerde yerin MODEF’e devredilmesinin şart olduğu belirtildi. Bu nedenle konuyu meclise getirdik. Bilindiği üzere MODEF kişilerin bir şirketi değildir. İnegöl Belediyesi, İnegöl Mobilyacılar Odası ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığı’nda kurulmuştur. Yeni fuar merkezimiz 2007 yılı Mayıs başı en geç de 2007 Kasım ayına yetiştirilecektir. Bizler belediyeye ait olan bu yerin tüm işletmeciliğini 10 yıllığına MODEF’e devretmeyi yani kiralamayı düşünüyoruz. Sizden de bu konuda desek bekliyoruz” İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş

İnegöl Belediye Meclisi, yapılan oylama sonucunda 39 üyenin oybirliği ile işletmeciliğin 10 yıllığına MODEF'e devredilmesini kabul etti. Bu kararla birlikte, fuar alanı MODEF’in yönetiminde olacak ve etkinlikler için yer kiralama yetkisi de bu kuruluşta bulunacak.

Genc Gazete Arsivden Haber 07 Ekim 2006 Inegol Belediye Meclisi (5)

İnegöl-Alanyurt güzergahında yeni yol haritası belirlendi

Toplantıda ele alınan diğer önemli bir konu ise İnegöl-Alanyurt arası yol taşımacılığı oldu. Geçmişte bu güzergahta yaşanan yolcu kapma kavgaları, ciddi sorunlara yol açmıştı. Trafik Komisyonu tarafından hazırlanan yeni yol haritası, bu sorunun çözümü için Meclis’e sunuldu ve kabul edildi.

Yeni yol haritasına göre, Alanyurt’tan gelen otobüs ve minibüsler artık belirlenen güzergah üzerinden ilerleyecek. Bu düzenleme ile Alanyurt halkının mağdur olmaması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl ve Alanyurt halkının rahat bir ulaşım hizmeti alması için önemli adımlar attıklarını belirterek, yeni yol haritasının taşımacılıkta yaşanan sorunları çözeceğine inandığını dile getirdi.

İnegöl’de atılan bu adımlar, hem şehir içi ulaşımda hem de fuar merkezinin uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmesinde önemli rol oynayacak.

Genc Gazete Arsivden Haber 07 Ekim 2006 Inegol Belediye Meclisi (3)

ARŞİVDEN İNEGÖL HABERİ 2006  

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ  

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: Genç Gazete Arşiv