Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş., çiftçilerin elinde kalan karpuzları satın alarak Bursa'nın İnegöl ilçesinde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. İki farklı günde gerçekleştirilen dağıtımlarda, toplamda dört kamyon karpuz halka ulaştırıldı.

Whatsapp Image 2024 08 05 At 18.55.11 Gencgazete

Ücretsiz Karpuz Dağıtımı Büyük İlgi Gördü

Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilk olarak Huzur Mahallesi ve Sani Konukoğlu Cami’nin önünde karpuz dağıtımı yaptı. Yapılan dağıtımda yaklaşık 25 ton karpuz dakikalar içerisinde tükendi. Ardından, Mesudiye Mahallesi ve TOKİ 1 muhtarlığı önünde ikinci bir dağıtım gerçekleştirdi. Yapılan bu dağıtımda da yaklaşık 20 ton karpuz 1 saat içerisinde vatandaşlara dağıtıldı.

Edinilen bilgilere göre, dağıtılan karpuzlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl’deki çiftçilerden satın alındı. 

Mesudiye Karpuz Dağıtım Röportaj Gencgazete

Teşekkür Mesajları

Dağıtım sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl ilçe yöneticileri, etkinlik hakkında olumlu görüşlerini dile getirdi. Mesudiye Mahallesi muhtarı Necmettin Sevim, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkürlerini iletti.

CHP İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Tanrıkulu da, "Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarım A.Ş. işbirliği ile çiftçilerin tarlada kalmış karpuzlarını alarak Bursa bölgesinde dağıtma etkinliğine bugün de İnegöl'de devam ediyor. Dağıtımlar, Mesudiye Mahallesi ve TOKİ 1 bölgesinde sürdürülüyor. CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin’in denetiminde gerçekleşen bu dağıtım etkinliğinde, halkımıza karpuz ulaştırılıyor. Bu etkinliğe katkılarından dolayı Mustafa Bozbey'e teşekkür ediyoruz. Halkımıza afiyet olsun" dedi.

Whatsapp Image 2024 08 06 At 10.57.03 Gencgazete

Yerel seçimler CHP İnegöl Belediye Başkan Adayı olan Ali Doğan ise, “Bursa Büyükşehir Belediyemiz, çiftçimizin tarlada kalmış, para etmeyen ürünlerini değerinde alıp ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyor. Burada önemli olan, hem çiftçimizi kalkındırmak hem de gerçekten ihtiyaç sahibi olan insanlara bir nebze olsun destek sunmak. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemize ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür ediyoruz. Umarım İnegöl halkına bir faydamız dokunmuştur. Ancak, bu durum bizleri üzüyor çünkü halkımızın ve çiftçimizin içinde bulunduğu sosyal durum ortada. Türkiye'nin bu içinde bulunduğu sıkıntıyı hepimiz elbirliğiyle aşmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Abdullah Argun