AKİF BECEROĞLU
Akif Beceroğlu, Altıeylül Gazetesi sahibi. 1941 yılında İnegöl-Alibeyköy’de doğdu. İlkokulu Gazipaşa İlkokulu’nda okudu.
Akif Beceroğlu, Ortaokul ikinci sınıftan itibaren öğrenim hayatını noktaladı.
Akif Beceroğlu, İnegöl’ün ilk ve tek matbaası olan Yavuz Gürgöze’nin yanında çalışmaya başladı. Askere gittiği 1961 yılına kadar orada çalıştı.
Akif Beceroğlu, Askerlik dönüşü Yavuz Gürgöze’nin ustalarından Dursun Cinkarataş’ın yanında çalışmaya devam etti.
Akif Beceroğlu, 1966 yılında S.Pulat Büyüktuğrul tarafından 1962 yılından itibaren yayınlanmakta olan “Altıeylül” gazetesini matbaa makinaları ile satın aldı.
Akif Beceroğlu, Haftalık olarak aralıksız bir şekilde on beş yıl yayını sürdürdü.
Akif Beceroğlu, 1997 yılında kendini emekliye ayırır işleri oğlu Adnan Beceroğlu tarafından sürdürülür.
Akif Beceroğlu, Sosyal hayatta da yer almaya çalışır.
Akif Beceroğlu, Türk Hava Kurumu, İnegöl Devlet Hastanesi Geliştirme Derneği, İnegöl Eski Eserleri Koruma Derneği, İshakpaşa İlkokulu Koruma Derneği gibi derneklerde yöneticilikler yaptı.
Akif Beceroğlu, İnegöl Spor kongrelerinde 1984-99 yılları arasında sürekli Denetim Kurulu Üyeliği yaptı.
Akif Beceroğlu, 02.01.1999 vefat etti. Allah rahmet eylesin!
Kaynakça : 10.06.2016 tarihinde oğlu Adnan Beceroğlu ile görüşüldü, Kenan Kahraman arşivi.
KAYNAK: TURHAN ŞAHİN 1299 İNEGÖLLÜ
İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ