12-15 Tarihleri arasında Sivas’ta düzenlenen Okullar Arası Güreş Şampiyonası'nda, İstanbul Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi 2006 doğumlu Süleyman Rıza 110 kilogram serbest stilde Türkiye 3'ncüsü,Okullar Arası Bölge Şampiyonası'nda 110 kg serbest stilde Türkiye 1'ncisi oldu.

14-16 Ağustos 2023 tarihlerinde Kırşehir’de yapılan Kulüpler arası Türkiye Şampiyonasında İnegöl Belediyespor güreşçisi ve Dörtçelik Tek. Ve Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisi 2008 doğumlu Said Rıza da 85 Kg serbest stilde Türkiye 1.si oldu.

 İnegöl Güreş İlçe Temsilcisi Burhanettin Özdemir, ” Ata sporumuz Güreş de böyle bir başarı kazandıkları için kardeş güreşçiler Süleyman ve Said Rıza’yı tebrik ediyorum. Antrenörleri Habib Aslan’a da zorluklar içinde bu başarıyı elde ettikleri için kutluyorum. Güreş de daha önceki yıllarda milli güreşçiler yetiştirmiştik. Bundan sonra da inşallah İnegöl’den yeni güreşçiler yetiştirerek önce milli takıma ardından dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkacaktır. Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulunda Güreş antrenman salonu düzenliyoruz. Hem İlçe Gençlik spor salonunda hem de bizim salonda okulların açılmasıyla birlikte çalışmalara başlayacağız. İlkokul 4.sınıf ve Ortaokul 5-6-7.sınıf öğrencilerini bu açılacak kurslara bekliyoruz. İlçemizdeki tüm spor Kulübü, STK ,Oda kurum ve kuruluşların desteklerini bekliyoruz" dedi.

İNEGÖL HABERLERİ

Editör: Umut Gökdaş