Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Ahıska Türkü asıllı milli sporcu Raşid Mavigil, 18 yaş gençler kategorisinde Moldova'nın başkenti Kişinev'de düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda dünya şampiyonu oldu. 55 kg'da mücadele eden Mavigil, rakiplerini birer birer yenerek altın madalyayı kazandı.

Engellere Rağmen Büyük Başarı

18 yaşındaki Raşid Mavigil, doğuştan gelen yürüme bozukluğuna rağmen bilek güreşinde gösterdiği başarılarla adından söz ettiriyor. Annesinin hamileliği sırasında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle ayaklarında ve bacaklarında güçsüzlük olan Mavigil, engel tanımadan spor kariyerinde zirveye çıkmayı başardı.

G Vbf O H B W E A A Mf7 M Gencgazete

İki Koluyla da Yarışmalara Katılabiliyor

Sağ kolundaki sakatlık sonrası sol kolunu geliştirerek yarışmalara katılan Raşid Mavigil, iki koluyla da önemli dereceler elde etti. Bilek güreşine olan tutkusunu hiçbir engelin durduramayacağını bir kez daha kanıtladı.

Kariyerinde Sayısız Başarı

Raşid Mavigil, dünya şampiyonluğu zaferinin yanı sıra, 7 Türkiye şampiyonluğu, 2 Avrupa Şampiyonluğu, 4 Dünya Şampiyonluğu ve 1 dünya ikinciliği gibi önemli başarılara da imza attı. Genç sporcu, kariyerine yeni başarılar eklemeye devam ediyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da şampiyon sporcuyu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kutladı.

Kaynak: SOSYAL MEDYA