İNEGÖLSPOR - BİRİNCİ DÜĞMEYİ DOĞRU İLİKLEMEK

Abone Ol

İnegölspor kuruluş dönemi futbolcularından Selahattin Fazlıoğlu, 23.04.2019 tarihli Radyo Deniz’deki Mehmet Turan söyleşisinde İnegölspor’a transferini şöyle anlatıyor:

1984 yılıydı, herhalde gece 01.00’di, arkadaşımız Nafi (Bilaloğlu),‘İnegölspor’lular görüşmek istiyorlar’ diye evimizin kapısını çaldı. O zaman bize amatör olarak teklif yapılmıştı. Rahmetli Şükrü Bayraktar, Fikri Bayraktar, Başkanımız Hasan Bilge, Genel Kaptanımız İsa İncebay, yöneticimiz Varol Sarılar vardı. Oradan Kültürpark’a gidip sohbet ettik, gece pek transferden bahsetmedik, sabaha karşı İnegöl’e, eski lokâlimizin olduğu yere geldik. Gazeteciler bizi bekliyordu, ben, Nafi (Bilaloğlu), Rahmetli İbrahim Ağabey (Şentürk), Murat Tozan, Fuat Oral beşimiz ilk sporcular olarak imza attık. Sonrasında 3. Lig kuruldu, profesyonel olarak 3. Lige katıldık, ilk senemizde de şampiyon olduk.”

İnegölspor’un kuruluş sürecinde belli ki çok şey doğru yapılmıştı. Ö doğruların başında da futbolcu tercihleri geliyordu.

Futbolun asli unsuru futbolcu tercihlerinin doğru yapılmış olması takım ruhu oluşturma ve sportif başarı da hemen kendini gösterdi.

İnegöl’e ve takımlarına aidiyet duyguları ile sonrasında takıma katılan arkadaşlarına da güzel örnek oldular. İlk düğme doğru iliklenmişti.


Yazıyı 26.02.2021 tarihinde sosyal medyada yayınladığımda Selahattin Fazlıoğlu “Çok değerli yönetim kadrosu, bize inanılmaz katkıları olan hocalarımız ve futbola gönül vermiş en büyük desteğimiz olan İnegöl halkı ile birlikte unutulmaz anılar biriktirdik. Takım olarak azimle çalışan en umutsuz anda bile pes etmeyen bir ekiptik. Gerçekten tanımlamanız çok güzel, tüm düğmeler başlangıcından sonuna kadar özenle iliklenmişti” katkısında bulundu.

İlk sezonun sporcu kadrosu oluşumu hakkında fikir sahibi olmamızı sağlayan bir yazı da “İnegölspor’u Tanıyalım” başlığıyla 05.10.1984 tarihli Emek gazetesi’nde yer alıyordu:

 “3. Türkiye Liginde ilk kez yer alacak İnegölspor’un profesyonel kadrosunu oluşturan 21 futbolcunun yaş ortalaması 21.3’tür. İnegölspor’un kaptanı İbrahim takımın en yaşlı futbolcusu (26) olurken Kaleci Murat (Aydın) ile Abdullah Alkuş da en genç (18) futbolcularını oluşturuyor. Profesyonel kadrodaki futbolculardan 8’i İnegöl, 7’si ise Bursa doğumlu. Sadece kaptan İbrahim Üsküp doğumlu. İnegölspor’un antrenör Hayrettin Ender Sert dâhil bütün futbolcular bekâr. Kaleci Murat İnegölspor’un milli tek
futbolcusu. Bordo beyazlıların 5 futbolcusu üniversitede okuyor. Selahattin, Bayram Ali, Nafi ve Fuat Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi, Abdullah Dürüst ise Anadolu Üniversitesi’nde okuyor ayrıca bu futbolcuların dışında 10 futbolcu da lise mezunu bulunuyor.

Futbolcu tercihlerinin doğru yapıldığını gösteren bir diğer örnek Bursa Hâkimiyet gazetemizin 1983-1984 Sezonu Bursa 1. Amatör Küme takımları sporcuları üzerinden 1984 yılı Öcak ayı yayınlanan sezon karması idi.

 İnegölspor’un 1984 yılı Haziran ayı transferleri; Fuat Öral, İbrahim Şentürk, İslam Ötlan, Murat Ayhan Aydın, Murat Tozan; on bir kişilik sezon karmasının beş kişisini oluşturuyorlardı.

TURHAN ŞAHİN'İN İNEGÖL'DE FUTBOLUN 100 YILI isimli eserinden düzenlenip yayına hazırlanmıştır.