Haberimiz maziden. Arşivden bir haber paylaşıyoruz. Tarih 6 Ekim 2006. Haberimizin konusu İnegölspor. Dönemin İnegölspor başkanı rahmetli Yusuf Şen'dir. İşte arşivden İnegölspor haberi.

Gençgazete İnegölspor Türkiye'nin Futbol Fabrikası (7)

İnegölspor yıldız yetiştiriyor

İnegölspor, futbol dünyasında adını sıkça duyuran bir gençlik üssü haline gelerek, yetenekli futbolcuları bünyesinde barındırıyor. Kulübün başkanı Yusuf Şen, İnegölspor’un Türkiye’nin önemli futbol okullarından biri olduğunu belirterek, gençlerin ideallerine ulaşmalarında İnegölspor’un tercih edilen kulüpler arasında yer aldığını vurguladı.

Gençgazete İnegölspor Türkiye'nin Futbol Fabrikası (6)

Futbolcu fabrikasının başarısı

Başkan Şen, İnegölspor’un alt yapısından ve alt liglerden aldığı oyuncuların, bugün Turkcell Süper Lig de dahil olmak üzere birçok profesyonel takımda mücadele ettiğini kaydetti. "Bu futbolcular sadece kendi takımları için değil, milli ve Avrupa maçlarında da Türkiye’yi başarıyla temsil ediyorlar," diyen Şen, kulübün bu başarısından gurur duyduklarını ifade etti.

Gençgazete İnegölspor Türkiye'nin Futbol Fabrikası (4)

Farklı kulüplerde parlayan isimler

İnegölspor’un alt yapısından yetişen futbolcular arasında Gökhan Güleç Beşiktaş’ta, Ayhan Akman Galatasaray’da, İsmail Güldüren Bursaspor’da ve daha birçok önemli isim yer alıyor. Başkan Şen, "Küçük yaşlarda alt liglerden ve amatör takımlardan alınan ve sonra İnegölspor’da yetiştirilen onlarca futbolcu bugün profesyonel liglerde mücadele ediyor," diyerek kulübün geniş etkisini anlattı.

Gençgazete İnegölspor Türkiye'nin Futbol Fabrikası (3)

geçmişten günümüze başarı hikayeleri

     İnegölspor forması giyerken transfer olan futbolculara ilişkin bilgi de veren başkan Yusuf Şen, “Alt yapımızda yetişen futbolcularımızdan Gökhan Güleç Beşiktaş’ta, Ayhan Akman Galatasaray’da,  İsmail Güldüren Bursaspor, Okan Yılmaz Sakaryaspor, Emre Aktaş Ankaraspor, Gökhan Gök  Kayseri Erciyesspor ve Yılmaz Özlem Diyarbakırspor formasını giyiyor. Bununla birlikte küçük yaşlarda alt liglerden ve amatör takımlardan alınan ve sonra İnegölspor’da yetiştirilen yine onlarca futbolcu bugün profesyonel liglerde mücadele ediyor. Bunlar arasında son haftaların flaş takımı Vestel Manisaspor’da direk oynayan Metin Akan ve Şener Aşkarağlu, Antalyaspor’da Şenol Can, Sivasspor’da İlhan Ummak, Samsunspor’da Emin Aladağ, İstanbulspor’da Özgür Çetiner, Altay’da Metin Depe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da Fikret Karadeniz, Hatayspor’da forma giyen Abdullah Boz yine bizlerin Türk futboluna armağan ettiği gençler arasında yer alıyor.”

  İnegölspor’un bu özelliğinin uzun yıllardır devam ettiğini de dile getiren başkan Şen, Hayrettin Endersert, İsmail Arca ve Vedat Okyar döneminde başlayan misyonun ardından Beşiktaş formasını giyen Mutlu Topçu ve Osman Tan, Fenerbahçe forması giyen Murat Aydın ve Cengiz Alp, Galatasaray forması giyen Serhat Güller başta olmak üzere bir çok futbolcunun yine İnegölspor’da yetişen futbolcular arasında yer aldığını, şu an profesyonel futbol oynamayan bu isimlerin bazılarının antrenör olarak hizmetlerini sürdürdüklerini belirtti.

– Yusuf Şen

İnegölspor’un futbol fabrikası özelliği uzun yıllardır devam ediyor. Hayrettin Endersert, İsmail Arca ve Vedat Okyar dönemlerinde başlayan bu misyon, Beşiktaş’ın Mutlu Topçu ve Osman Tan’ından Galatasaray’ın Serhat Güller’ine kadar birçok başarılı futbolcuyu bünyesine kattı. Bugün profesyonel futbol oynamayan bu isimler arasında antrenör olarak görev yapanlar da bulunuyor.

Gençgazete İnegölspor Türkiye'nin Futbol Fabrikası (8)

Alt yapımıza önem veriyoruz

Başkan Şen, "Biz 3 yıldır bordo beyazlı kulübümüzü yönetiyoruz. Bu süre zarfında geçmiş yıllarda oturtulmuş sistemi aynen devam ettiriyoruz. Hatta daha da geliştirmek için projeler üretiyoruz," diyerek altyapıya verdikleri önemi vurguladı. Yüzlerce futbolcunun çeşitli kategorilerde eğitim gördüğü İnegölspor, Türkiye’nin birçok ilinden genç yetenekleri bünyesine alıyor.

Gençgazete İnegölspor Türkiye'nin Futbol Fabrikası (2)

Geleceğe yönelik hedefler

Şen, "Artık bir marka haline geldik ve bu marka ile Türkiye liglerine yine yüzlerce binlerce futbolcu kazandırmak istiyoruz," sözleriyle kulübün geleceğe yönelik büyük hedeflerini dile getirdi. İnegölspor, genç futbolcularını sürekli izleyerek, onların gelişimine katkı sağlıyor ve Türkiye futboluna yeni yetenekler kazandırmayı sürdürüyor.

İnegölspor’un bu başarısı, kulübün altyapıya verdiği önem ve genç yetenekleri profesyonel arenaya taşıma konusundaki kararlılığı sayesinde mümkün oluyor. Başkan Yusuf Şen’in liderliğinde, İnegölspor’un gelecekte de Türk futboluna önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Gençgazete İnegölspor Türkiye'nin Futbol Fabrikası (1)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: Haber Merkezi