İnegöl'de iz bırakanlar

İnegöl, 2006 yılında eğitimden spora, turizmden sosyal sorumluluk projelerine kadar birçok alanda büyük başarılara imza attı. İşte bu başarılarıyla İnegöl’ün gurur kaynağı olan projeler ve zaferler.

İnegöl, Türkiye'de örnek gösterilen bir ilçe olma unvanını 2006 yılında pekiştirdi. Yılın ilk beş ayında, bürokratlar, eğitimciler ve sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilen birçok yenilikçi ve alkışlanacak proje ile adından sıkça söz ettirdi. İşte İnegöl'ün 2006 yılındaki önemli başarıları:

Genc Gazete Inegol Enleri 2006 (4)

İnegöl'ün Yıldızları Parlıyor

1-Starwood (Mehmet Yıldız)

Karalar Köyü mevkiinde Türkiye'nin en büyük eğitim kampüsünü inşa eden işadamı Mehmet Yıldız, İnegöl’ün gururu oldu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaklaşık 25 milyon YTL’ye mal olacak Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nun temelini atan Yıldız’a “Türkiye’nin Yıldızı” lakabını taktı. Bu eşsiz kampusun temeli 2006 yılında atıldı ve Türkiye’de benzeri olmayan bir eğitim merkezi oluşturulmaya başlandı.

Genc Gazete Inegol Enleri 2006 (2)

2-İnegölspor (Beşiktaş Zaferi)

Fortis Türkiye Kupası'nda başarıyla mücadele eden İnegölspor, şehir stadında oynanan karşılaşmada ülkenin dört büyük takımından biri olan Beşiktaş’ı 1-0 yenerek tarihe geçti. Bu zaferin ardından, birçok Süper Lig takımı İnegölspor’un oyuncularına ilgi göstermeye başladı. İnegölspor’un bu tarihi zaferi, ülkenin en büyük gazetelerinde manşet oldu.

Genc Gazete Inegol Enleri 2006 (3)

3-İshakpaşa İlköğretim Okulu (Kervansaray Projesi)

İnegöl’de kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlayan İshakpaşa İlköğretim Okulu, İpekyolu üzerinde bulunan Ortaköy Kervansarayı ile ilgili bir proje geliştirerek tüm Türkiye’ye örnek oldu. Tarihi mirası yeniden gün yüzüne çıkarmaya hazırlanan okul yönetimi, öğrenciler ve mezunlar alkışı hak etti.

Genc Gazete Inegol Enleri 2006 (6)

4-Vehbi Koç İlköğretim Okulu (Socrates Projesi)

Dört ülkeden sekiz ilköğretim okulu ile birlikte üç yıl süren projenin mimarlarından biri olan Vehbi Koç İlköğretim Okulu, Hacı Molla Sokağı’nı Avrupa sokağına çevirmede önemli bir rol üstlendi. Bu proje, yabancı heyetleri İnegöl’e hayran bıraktı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek gösterildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara’daki toplantıda “Yine mi İnegöl?” diyerek İnegöl’ün önemini vurguladı.

Genc Gazete Inegol Enleri 2006 (5)

5-Kaymakam Erdoğan Bektaş (Turizm-Yeraltı Zenginlikleri)

Kaymakam Erdoğan Bektaş, İnegöl’de tarih sayfalarında yer alan ancak bugüne kadar ciddi bir çalışma yapılmadığı için neredeyse unutulan Oylat Mağarası’nı turizme kazandırdı. Türkiye’nin en büyük mağaralarından biri olan Oylat Mağarası’nın bölge turizmine büyük katkı sağlaması bekleniyor. Bektaş ayrıca, bölgedeki maden suyu kaynakları ile de yakından ilgilenerek önemli bir adım attı.

Genc Gazete Inegol Enleri 2006 (1)

6-Mobilyacılar-Sefertası (Karaköy Kampanyası)

Mustafa Kemalpaşa İlçesine bağlı Karaköy’de meydana gelen yangın sonrası evsiz kalan onlarca ailenin mobilya ihtiyacını karşılamak üzere seferber olan İnegöl Mobilyacıları, 1.5 trilyon YTL’lik destekle farklarını ortaya koydular. Bu kampanyaya Sefertası Derneği ve Mobilyacılar Odası öncülük ederken, Bursa Valisi Nihat Canpolat ve BESOB Başkanı Arif Tak da tam destek verdi.

Genc Gazete Inegol Enleri 2006 (7)

7-Alinur Aktaş (Kent Müzesi)

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün yıllardır özlemini çektiği Kent Müzesi konusunda önemli adımlar attı. BDSKİ Müdürlüğü’nün faaliyet gösterdiği tarihi bina, İnegöl Kent Müzesi için tahsis edildi ve İshakpaşa Camii’nin karşısında açılacak olan müze çalışmalarında sona gelindi. Bu müze ile İnegöl’ün tarihi eserleri gün yüzüne çıkarılacak ve tarih müzede hayat bulacak.

2006 yılı, İnegöl için birçok ilki ve başarıyı beraberinde getirdi. Eğitimden spora, turizmden sosyal sorumluluk projelerine kadar her alanda öncü olan İnegöl, gurur kaynağı projeleriyle adını tarihe yazdırdı.

ARŞİVDEN HABER: 14.06.2006 GENÇ GAZETE

Kaynak: http://www.gencgazete.net/