İnegöl

İnegöl’ün il olması için komisyon kuruluyor

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ yaptığı açıklamada 92 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek “İnegöl İl Olmalı” komisyonu kuracaklarını söyledi.

Abone Ol

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 100 il 1000 ilçe projesini açıklamasının ardından İnegöl’de 92 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek heykel önünde yaptığı açıklamada İnegöl’ün il olması gerektiği vurgulanmıştı.

Bu açıklamanın ardından İnegöl’de il olma konusu hakkında kimsenin ağzını bıçak açmazken, sessizliği İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ bozdu.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ yaptığı açıklamada 92 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek “İnegöl İl Olmalı” komisyonu kuracaklarını bu komisyonun bundan sonraki süreci götüreceğini ifade etti.



İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ Radyo Güneş’te katıldığı canlı yayında, “İnegöl’de bulunan 92 tane Sivil Toplum Örgütünün İnegöl’ün il olmasını desteklemesi önemli. Şimdi bir çekirdek komisyon oluşturacağız. Bu komisyon 92 tane sivil toplum örgütü adına bu işin takibini gerçekleştirecek. Bu komisyon milletvekilleri ile görüşecek siyasi partiler ile görüşecek, siyasi partileri davet edecek, organizasyon yapacak. Bu süreç yeni başlıyor. Bayramdan sonra İnegöl’de heyecan kalmadı deniyor. MHP ortaya bir fikir attı, bu iş artık heyecandan çıkıp doğru planlanarak ve hedef ulaşan ortaya koyulması lazım. Biz bu saatten bunu gerçekleştirmek adına yol yürüyeceğiz. Orda gidip 5 bin kişi ile 10 bin kişi ile mitingde yapılabilir. Biz İnegöl olarak gücümüz bu noktada eğer Türkiye’de 100 il olacaksa bunun içinde İnegöl’de olmalı.  Bu ay sonuna kadar 92 sivil toplum örgütü bir araya geleceğiz bir komisyon kuracağız, bu komisyonun kaç kişiden olacağı ile alakalı şuan bir rakam veremem. Bu komisyon milletvekillerimizle, yerel yönetimlerle, bakanlıklarla irtibata geçerek şehrimizin ihtiyacı olduğu konuları yavaş yavaş tartışmaya başlayacaklar" dedi.