İnegöl

İnegöl’ün Kent Müzesi Hayali Gerçek Oluyor

İnegöl'ün tarihi dokusunu koruyacak olan Kent Müzesi, eski belediye binasında hayata geçiyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş müjdeyi verdi.

Abone Ol

İnegöl'de Başarının Anahtarı: Birlik ve Dayanışma

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Erdoğan Bektaş'ın öncülüğünde yürütülen çalışmalar, kentin kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkaracak.

İnegöl Kent Müzesi projesi kapsamında kurulan komisyon, tanışma yemeği için Orhan-2 İnegöl Köftecisinde bir araya geldi. 50 kişilik çalışma grubunun katıldığı etkinlikte, müze için atılacak adımlar masaya yatırıldı. İstişarede bulunan komisyon üyeleri, projeyi nasıl daha ileriye taşıyabileceklerini tartıştılar.

İnegöl'de Kültürel Bağlar Güçlü

Kaymakam Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve danışmanlar Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Ahmet Erdönmez, Raif Kaplanoğlu, Esaf Uluumay, Dilek Yıldız ve diğer üyeler de toplantıya katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kütüphane Müdürü Kenan Kahraman, eski belediye binasının kent müzesine dönüştürülme çalışmalarının bir yıldır sürdüğünü belirtti.

Kahraman yapılan toplantının çalışma grubundaki üyelerin birbirlerini tanıma ve kaynaşma toplantısı olduğunu ifade etti.

İnegöl'de Geleceğe Büyük Yatırım: İnegöl Kent Müzesi

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, müzelerin, tarihî bağların güçlenmesinde önemli rol oynadığını vurguladı.

“Gençliğin yetişmesinde ve çağa uygun hedeflerin belirlenmesinde bu tür yerlerin sonsuz faydaları vardır. Bu ve buna benzeyen düşünceleri önemseyen belediye meclisimiz, Haziran 2005 tarihinde ‘Kent Müzesi’ kurulmasına karar vermiştir” dedi.

Aktaş, herkesin bu projede sorumluluk alması gerektiğini belirterek, müzenin herkesin ortak eseri olacağını söyledi.

İnegöl Kent müzesi hepimizindir. Çağlar boyu hepimize hizmet edecektir. İnsanlar bu güzel eserin oluşmasında tatlı bir yarış içinde olmalıdır. Bu müze içinde sergilenecek en küçük malzemeyi bağışlayanların onuru olacaktır” dedi.

Tarihi ve Kültürel Mirasın Önemi Büyük

Kaymakam Erdoğan Bektaş, tarihi ve kültürel değerlerin korunması gerektiğini ifade etti.

“Belediyemiz uzun zamandır bu konuda çalışıyor. İnegöllü gönüllüler ve tarihe sahip çıkanlar, bu güzel eserin ortaya çıkmasını sağlayacaklar. İnegöl’e gelenlerin mutlaka burada bir şeyler bulması gerekiyor. Ve buraya gelip yerleşenlerin de İnegöl’e geldikleri yerin kültüründen tarihinden bir şeyler katması gerekiyor. Ben bu manada yapılan çalışmaların verilen emeklerin boşa gitmeyeceğini düşünüyorum ve emeği geçen tüm arkadaşları kutluyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

İnegöl’ün kültürel mirasını koruyacak ve gelecek nesillere aktaracak olan Kent Müzesi projesi, birlik ve dayanışma içinde ilerlemeye devam ediyor. Katkıda bulunan herkesin onur duyacağı bu proje, İnegöl’ün tarihî zenginliklerini gözler önüne serecek.

ARŞİVDEN HABER: Genç Gazete 12 Haziran 2006