Bilime Işık Tutan Ayetler | SPERMDEN YARATILAN İNSAN
1400 yıl önce gönderilen Kur'an-ı Kerim'de günümüz bilimine ışık tutan bir çok ayet-i kerime var. Bu yazımızda bilime ışık tutan ayetleri paylaşacağız. Bu yazımızın konusu: Spermden Yaratılan İnsan
İNSANIN SPREMDEN YARATILIŞI
Yüce Allah Kuran-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:
36- İnsanoğlu, başıboş bırakılacağını mı sanıyor?
37- O fışkıran meniden oluşmuş bir sperma değil miydi?
38- Sonra embriyoya dönüştü, sonra Allah onu yaratıp biçimlendirdi.
39- Sonra ondan erkek ve dişi çiftler türetti.
40- Bunları yapan Allah, ölüleri diriltemez mi?
(Kıyame Suresi 36-40. ayetler)
Yaratan Allah (c.c.) insanı, idrar yolundan akan bir meniden yarattığını haber veriyor.
Bu ayet-i kerimede, insanın yaratılışına dair, indiği dönemin bilimsel seviyesi açısından ulaşılması imkansız olan bir bilgi vardır.
Ayet-i Kerimedeki bilgiye göre başlangıçta insan, meninin içindeki bir damladır.
Bu ayet-i kerimede geçen damla kelimesinin Arapça karşılığı “Nutfe” kelimesidir. Bir kova su düşünün. Boşaltılınca dibinde çok az miktar su kalmış. İşte o suya nutfe denir.
Bu ayeti kerimeden öğreniyoruz ki; insan meninin hepsinden değil, meninin içindeki bir parçadan yaratılmıştır. O parçanın adına da bilim sperm adını vermiştir.
Meni, erkeğin boşalması sırasında gelen, erkek hücrelerini içinde taşıyan atışkan sıvıdır.
Sperm ise meni içindeki milyonlarca canlı hücrenin adıdır.
Menide sperm oranı %5-10 kadardır.
Kuran-ı Kerim ayetlerinde meni, su damlası şeklinde olduğu ve içerisinde fazla miktarda su bulunduğu için su damlasına benzetilmiştir.
Bir damla su kadar olan meni içerisinde bir tane değil, milyonlarca sperm vardır. Bu meninin içerisinde yaratılışta görev yapacak olan tek bir spermdir.
Spermlerden birinin veya birkaçının dişi hücre yani rahimdeki yumurta ile birleşmesine de döllenme denir.
Dişinin yumurta hücresi erkek hücreyi kendine çekebilmek için bazı kimyasal salgılar çıkarır. Bu salgıların koruması altında yumurtalığa ulaşabilen spermin döllenmesiyle ilk hayat safhası başlar. Sonraki aşamada insan yaratılışı kan pıhtısı şeklindedir. Kuran-ı Kerim ayetleri doğuma kadar bütün bu aşamaları haber verir.
Tıp bilimi, embriyolojik olarak Nutfe’ nin ne olduğunu; Milattan önce 430-320 yıllarında yaşayan Hipokrat’ ın araştırmalarından yaklaşık olarak 2200 yıl sonra keşfedebilmiştir. Yani 19. Yüzyılda…
Kur’an-ı Kerim ayetleri ise nutfenin varlığını, bilimin keşfinden tam 1400 yıl önce haber vermiş ve bilime ışık tutmuştur.
HAZIRLAYAN: AYHAN TALHA BAYRAKTAR