İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, 24 Ocak'ta Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ziyaret kapsamında Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Sekizinci Toplantısı'nın gerçekleştirileceği belirtildi. Toplantının Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Reisi'nin riyasetinde düzenleneceği ifade edildi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Türkiye'ye Resmi Ziyaret Gerçekleştirecek

Açıklamada ayrıca, Konsey toplantısının Türkiye-İran ilişkilerini tüm boyutlarıyla gözden geçireceği ve ikili iş birliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi için atılabilecek adımları ele alacağı vurgulandı. Görüşmelerde, Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları gibi güncel bölgesel ve küresel meselelere de odaklanılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Toplantı vesilesiyle ilişkilerin ahdi zeminini güçlendirmeye matuf muhtelif belgelerin imzalanması da gündemdedir" denilerek, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmeye yönelik somut adımların atılmasının planlandığı belirtildi.

Ziyaret sırasında, başta enerji, ticaret ve güvenlik olmak üzere çeşitli sektörlerde iş birliği anlaşmalarının ele alınması ve imzalanması bekleniyor. Türkiye ve İran arasında güçlü diplomatik ilişkilerin yanı sıra ekonomik ve ticari iş birliğinin artırılmasının hedeflendiği bu ziyaret, bölgesel meselelere yönelik ortak çözüm arayışlarını da yansıtabilir.

Editör: İHSAN KURAN