1977 yılında İnegöl’e yerleşti

1955 yılında Erzurum’un İspir ilçesinde doğan Hüseyin Döngel, eğitim hayatına Erzurum Erkek Sanat Okulu Elektrik Bölümü’nde devam etti. Elektrik tesisatı, proje ve taahhüt işleriyle ilgilenen Döngel, 1977 yılında İnegöl’e yerleşerek meslek hayatına burada devam etti.

Genc Gazete Erzurumlu Ispirli Hüseyin Dongel (1)

İnegöl Elektrikçiler ve Benzerleri Odası Kurucu Başkanı

06.08.1985 tarihinde İnegöl Elektrikçiler ve Benzerleri Odası’nın kurucu başkanlığını üstlenen Hüseyin Döngel, oda faaliyetlerinde uzun yıllar boyunca başkan ve yönetici olarak görev aldı. Döngel’in liderliğinde, elektrikçiler odası önemli çalışmalara imza attı.

Genc Gazete Erzurumlu Ispirli Hüseyin Dongel (3)

Genc Gazete Erzurumlu Ispirli Hüseyin Dongel (4)

Belediye Meclis Üyeliği

1989-94 yılları arasında Doğruyol Partisi’nden İnegöl Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Hüseyin Döngel, bu görev süresince birçok önemli projeye katkıda bulundu. Yerel yönetimdeki aktif rolü, İnegöl halkı tarafından büyük beğeni topladı.

Genc Gazete Erzurumlu Ispirli Hüseyin Dongel (5)

Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği

1989 yılında İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kurucu başkanı olan Döngel, dernekte uzun yıllar ve farklı dönemlerde başkanlık yaptı. Erzurumluların birbirleriyle olan ilişkilerini geliştirmek ve Erzurum ile İnegöl arasındaki bağı kuvvetlendirmek için çaba sarf etti.

Genc Gazete Erzurumlu Ispirli Hüseyin Dongel (7)

“Erzurum ve İnegöl arasındaki köprüyü kurmak en büyük hayalimdi.”

Genc Gazete Erzurumlu Ispirli Hüseyin Dongel (6)

Halk Eğitim Merkezi ve Kaşıkçıoğlu İlkokulu

1984 yılında İnegöl Halk Eğitim Merkezi Koruma Derneği’nin kurucu yöneticisi olan Hüseyin Döngel, İnegöl Kaşıkçıoğlu İlkokulu Koruma Derneği’nde de yirmi yılı aşkın süre başkanlık yaptı. Eğitim alanında yaptığı katkılarla, birçok öğrenciye destek sağladı.

Genc Gazete Erzurumlu Ispirli Hüseyin Dongel (8)

Kaynakça: 20.06.2016 tarihinde kendisi ile görüşüldü.

Kaynak: 1299 İnegöllü, Turhan Şahin